To je to što me zanima!

REPORTER 24SATA U AUSTRIJI: U gradiću gdje je uhićen terorist vlada tišina: 'Mi smo sve čuli...'

Dan nakon otkazivanja sva tri koncerta, reporter 24sata stigao je u Ternitz, maleni gradić u Donjoj Austriji. U njemu je uhićen jedan od osumnjičenih za planirani teroristički napad
Vidi originalni članak

Desetci tisuća obožavatelja najveće pop zvijezde današnjice, Taylor Swift (34), ostali su bez tri koncerta u Beču, a sve kako bi se osigurali njihovi životi od potencijalnog terorističkog napada.

Dan nakon otkazivanja sva tri koncerta, reporter 24sata stigao je u Ternitz, maleni gradić u Donjoj Austriji. U njemu je uhićen jedan od osumnjičenih za planirani teroristički napad. U gradu vlada muk i tišina, na ulicama nismo uspjeli izbrojati ljude na prste jedne ruke.

Prodavačica na jednom od kioska cula je za vijesti o mogućem napadu, ali ne zna osumnjičenog.

- Čula sam da, ali ne bih htjela komentirati - kratko je rekla, a druga žena na ulici je dodala:

- Čula sam za taj pokušaj. Mama mi ovdje živi, a ja sam inače u Beču. Ne bojim se i ne znam ništa o osumnjičenom. Pričala sam s majkom, ona nije znala za ništa.

Austrijska policija objavila je u četvrtak identitet 19-godišnjaka koji je prvoosumnjičeni za planiranje napada. Radi se o Beranu A. čiji su roditelji podrijetlom iz Sjeverne Makedonije. Mladić je, kako pišu austrijski mediji, 25. srpnja dao otkaz na poslu uz riječi: 'Imam velike planove'. On je već bio radikaliziran, rekli su na presici u Beču.

OTKAZAN KONCERT VIDEO 24sata u Beču: Stotine fanova Taylor Swift preplavili grad, svi pjevaju njezine pjesme

- Ne znam za mladica, živi tu u blizini sa svojima. Čuo sam za napad i da je imao neke pomagače, a mislim da je s Balkana - rekao nam je 45-godišnji Klaus 

Dodao sam mu da je iz Makedonije, a on je dodao da se ne boji ničega i da nije planirao na koncert.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • veber13 08.08.2024.

    mujage i srblje u akciji. treba vam sve to doma isporučit, ali nemojte kmečat u tih par sekundi

  • ptah 08.08.2024.

    Našli par invalida koji se ne mogu braniti, prozvali ih teroristima, dokaza da su nešto planirali nemaju, i sad su u panici kako na sudu dokazati da je otkazivanje koncerta bilo opravdano. Mislim, u kući su im nešto našli, i sad su teroristi. Pa takvih stvari ima u pola naših stanova. A sudeći po postovima, dosta naginjemo ekstremima, lijevim i desnim.

  • dobar loš zao No1 08.08.2024.

    I sad oćete reći kao da njegovi roditelji nisu znali šta je, i šta smjera..dajte molim vas..u zatvor s njima i deportacija..

Komentiraj...
Vidi sve komentare