To je to što me zanima!

Rektor Damir Boras: Nemam hobotnicu na sveučilištu

Netočna je tvrdnja da bi Damir Boras i Ante Čović činili kliku, kao i da bi na Sveučilištu u Zagrebu uopće postojala klika koja bi srozavala kvalitetu Sveučilišta u Zagrebu, navodi se u ispravku
Vidi originalni članak

Damir Boras, rektor zagrebačkog sveučilišta, preko odvjetničkog društva Mihočević&Bajs zatražio je ispravak informacija objavljenih u 24sata, u tiskanom izdanju novina 24sata od 8. 4. 2022. godine. Radi se o članku "Zakon protiv sveučilišne samovolje...", uz nadnaslov "Fuchsova životna misija: Zakon koji bi maknuo Borasovu hobotnicu".

Prenosimo ispravak u cijelosti:

"Netočna je tvrdnja da bi novi Zakon maknuo sa Sveučilišta u Zagrebu "Borasovu hotonicu" jer na Sveučilištu u Zagrebu ne postoji hobotnica Damira Borasa. Netočna je tvrdnja da bi na Sveučilištu u Zagrebu postojali autokrati koji su Sveučilište pretvorili u osobnu tržnicu jer na Sveučilištu u Zagrebu sve rukovodeće osobe postupaju sukladno zakonima i drugim propisima te općim aktima Sveučilišta.
Netočna je tvrdnja da bi Damir Boras i Ante Čović činili kliku, kao i da bi na Sveučilištu u Zagrebu uopće postojala klika koja bi srozavala kvalitetu Sveučilišta u Zagrebu. Netočna je tvrdnja da je Sveučilištu srozan rejting budući se Sveučilište u Zagrebu za vrijeme rektorskog mandata Damira Borasa vratilo među 500 najboljih sveučilišta u svijetu.
Netočna je tvrdnja da bi se zvanja na Sveučilištu ikad dodjeljivala po prijateljskom ključu. Sva napredovanja i izbori u zvanja na Sveučilištu u Zagrebu provode se u skladu sa zakonom, drugim propisima i općim aktima Sveučilišta.
Budući da predmetni članak sadrži netočne i neistinite navode, to je objavljivanjem takvog članka postupljeno pravilima novinarske struke i na štetu ugleda naših stranaka. Stoga ovim putem zahtijevamo objavljivanje ovog ispravka netočne informacije u cijelosti, na način propisan čl. 14. st. 1. Zakona o medijima."

Idi na 24sata

Komentari 5

  • fliko 04.05.2022.

    Rektor koji će ostati zabilježen kao uvjerljivo najlošiji rektor Sveučilišta u Zagrebu ikada

  • Trotter_Inc. 03.05.2022.

    Lijepo se vi uhvatite šta to rade profesori sa zagrebačke ekonomije u onoj Švicarskoj školi koja je izlistala ekonomiju kao akredidatora a referada se pravi ble..sa..a da nikada nije čula za SSBM Ženevu..malo si to preispitajte

  • samouprolazu 03.05.2022.

    Tesko ce viditi hobotnicu ako iz svog kuta gledanja vidi samo krakove ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare