To je to što me zanima!

Ravnateljica vrtića za 24sata: 'Vidjela sam sliku, odgojiteljice su upozorene. I dalje rade...'

Predali su mi dijete u takvom stanju, kad sam pitala što se dogodilo, odgovorili su da ne znaju ništa. Nije mi bilo ni do čega, uslikala sam tu sliku jer ovo nije normalno što se dogodilo, rekla je ranije majka
Vidi originalni članak

Nakon što smo objavili šokantnu ispovijest majke iz Slavonskog Broda, koja je došla po svoje dijete od 15 mjeseci u vrtić i zatekla ga s ozljedama po glavi kontaktirali smo i ravnateljicu samog vrtića, koja nam je potvrdila da ima informacija o cijelom događaju.

- Mi smo izašli na teren, odmah pri saznanju, stručni tim i ja kao ravnateljica utvrdili smo da odgojiteljice nisu postupale po sigurnosno-zaštitnom protokolu. Na temelju toga, izdali smo upozorenje za teže kršenje radnih obveza, a dalje je postupak u tijeku jer i druge institucije utvrđuju daljnje činjenice - rekla nam je ravnateljica vrtića. 

Pojasnila je i kako su odgojiteljice dobile upozorenje zbog kršenja obveze radnog odnosa s mogućnosti otkaza ugovora o radu.

- One i dalje rade s djecom. Čekamo da institucije koje su uključene u ovo donesu svoje odluke, pa ćemo vidjeti daljnje postupanje - kaže ravnateljica. 

PRIJAVILI SLUČAJ POLICIJI Majka u Slavoniji pokupila bebu iz jaslica pa se šokirala: 'Imala je na glavi podljeve i modrice'

Ravnateljica nam je rekla i kako je vidjela fotografije ozlijeđenog djeteta.

- Ne mogu slutiti što se dogodilo, majka je odmah sve prijavila policiji i daljnja postupanja su u tijeku - zaključila je ravnateljica. 

Kako doznajemo reagirao je i slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara, koji će se, potvrđeno nam je iz Gradske uprave, sutra u jutarnjim satima sastati s majkom djeteta. 

Podsjetimo, majka je došla po svoje dijete koje ide u vrtićke jaslice, odmah je primijetila kako njezino dijete ima ozlijede na glavi. 

- Predali su mi dijete u takvom stanju, kad sam pitala što se dogodilo, odgovorili su da ne znaju ništa. S protupitanjem što je to rekli su da se obratim odgajateljici iz prve smjene. Nije mi bilo ni do čega, uslikala sam tu sliku ispred vrtića jer ovo nije normalno što se dogodilo - rekla nam je majka. 

MAJKA JE OGORČENA Luka (6), dječak s autizmom, u Metkoviću dobio prvi put vrtić. Kažu da mu je dosta pola sata?!

Vjerujem da će istraga otkriti detalje. Odmah smo prijavili sve policiji. Sto misli mi je prolazilo kroz glavu, mislila sam prvo da dijete ima potres mozga, ali hvala Bogu nije se to dogodilo. Nije bilo napuknuća, samo loše izgleda. Kad su nam doktori to rekli, malo smo se smirili - rekla je majka ranije za 24sata.

Javio se i Grad

Gradonačelnik izražava iskreno žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u vrtiću. Po saznanju o događaju, Grad Slavonski Brod kao osnivač,  žurno je zatražio očitovanje od strane uprave dječjeg vrtića te je poduzeo radnje kako bi se pokrenuo postupak utvrđivanja okolnosti. Isti je trenutno u tijeku te se provodi po svim važećim procedurama. Gradu Slavonskom Brodu i dalje ostaje prioritet sigurnost i dobrobit djece, te najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja, rekli su za 24sata iz ureda gradonačelnika.

Idi na 24sata