To je to što me zanima!

Radićeva nova stranka dijeli ime s LGBT udrugom: 'Umjesto Domino, izazvat će DNO efekt'

Radića su pitali i hoće li činjenica da dijele ime s udrugom izazvati zbunjenost u javnosti, a on je odgovorio kako će ''najviše biti zbunjeni ovi u vrtiću što igraju domino''
Vidi originalni članak

Nakon održanih unutarstranačkih izbora u Domovinskom pokretu došlo je do velikog raskola. Ivan Penava postao je novi-stari čelnik stranke, a njegov protukandidat Mario Radić i oni koji su mu bili naklonjeni napustili su stranku i osnovali novu. Dali su joj ime Dom i Nacionalno okupljanje, a skraćenica joj je DOMiNO.

- DOM je obitelj. DOM je zavičaj. DOM je domovina. DOM je mjesto gdje počinju sjećanja i gdje se rađaju snovi. DOM je simbol sigurnosti, pripadnosti, ukorijenjenosti, tradicije i stabilnosti. A Nacionalno okupljanje nit je koja veže narod i zemlju, objedinjuje nacionalne interese, jedinstvo i suverenitet - tako je nova stranka u priopćenju opisala inspiraciju iza imena.

Zanimljivo je i da u Hrvatskoj već više od dva desetljeća djeluje i udruga s istim imenom. Udruga Domino radi na jačanju LGBTQ+ zajednice u Hrvatskoj, a tiskaju i slikovnice duginih boja i organiziraju queer festivale i događaje.

NIJE UKRAO IME VIDEO Mario Radić osnovat će novu stranku, ovako će se zvati

- Naši programi i aktivnosti su naveliko prepoznati u javnosti pa pojavu nove organizacije imena Domino vidimo kao posvetu i odraz poštovanja prema našem dosadašnjem radu i kao podršku za budućnost. Počašćeni smo da jedna tako mlada organizacija na ovaj dirljiv način želi približiti vrijednosti borbe protiv ksenofobije, homofobije, transfobije i rodno uvjetovanog nasilja svojim članovima i široj javnosti. Mi smo, kao starija i iskusnija organizacija, uvijek spremni podržati mlade i ambiciozne inicijative i primjerom i savjetom - kazao je za RTL predsjednik Udruge Zvonimir Dobrović.

Iz udruge su uputili i nekoliko savjeta Radiću oko odabira imena.

- Naš bi prvi savjet bio bi da se imena trebaju pažljivo birati i da je mnogo točniji akronim njihove organizacije DNO (Dom i Nacionalno Okupljanje) i da je time izvjesnije da će umjesto domino efekta izazvati DNO efekt, kao i svaka desnica novih obećanja. Međutim, mladost-ludost, kako se kaže. Možda je ovo samo faza divljanja prije nego postanu ozbiljniji - dodao je Dobrović.

INTERVJU Mario Radić: ’Moguć je moj povratak u Sabor, ali i da budem dio izvršne vlasti’

Radić pak ističe kako ime njihove stranke nije Domino već DOMiNO.

- Nismo mi Domino, mi smo Dom i nacionalno okupljanje. U skraćenici je jasno odvojeno DOM i NO - naglasio je Radić.

Radića su pitali i hoće li činjenica da dijele ime s udrugom izazvati zbunjenost u javnosti, a on je odgovorio kako će ''najviše biti zbunjeni ovi u vrtiću što igraju domino''.

- Mi smo ovo radili s fokus-grupom, radili smo profesionalno, tako da znamo sve moguće zamke i nezamke, ovo je bilo ispitano na svjetskom nivou. Ovo smo radili, nismo iz prsta isisali - poručio je Radić.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • wetwetwetwetw 25.09.2024.

    Kaj je sljedeće? Nova desničarska stranka pod nazivom Blue Oyster Bar? sa kraticom BOB ili ti Branimo Otadžbinu u Berlinu...

  • HRFiume 25.09.2024.

    ...hahaha...sutra izvanredna sjednica užeg vodstva stranke i promjena statuta i imena ...🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • mdcro24 25.09.2024.

    Kakav voda takvo i ime stranke

Komentiraj...
Vidi sve komentare