To je to što me zanima!

Putin upozorio: 'Ako se Zapad uključi u rat, promijenit će se priroda i opseg ovog sukoba!'

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski mjesecima traži od zapadnih saveznika da dozvole Ukrajini da sa zapadnim oružjem, uključujući i dalekometne američke projektile ATACMS i britanske Storm Shadows
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je rekao da će se zapad direktno sukobiti s Rusijom ako dozvoli Ukrajini da sa zapadnim dalekometnim oružjem počne napadati ruski teritorij, potez koji bi promijenio prirodu i opseg sukoba.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski mjesecima traži od zapadnih saveznika da dozvole Ukrajini da sa zapadnim oružjem, uključujući i dalekometne američke projektile ATACMS i britanske Storm Shadows, gađa mete duboko u ruskom teritoriju.

IZNENADNI PRODOR Rusi su pokrenuli protuofenzivu nad Ukrajincima u Kursku: Putin im dao rok za vraćanje kontrole

- Ovo nije pitanje da li dozvoliti ukrajinskom režimu da napadne Rusiju s tim oružjem ili ne. To je pitanje odluke da li su ili ne zemlje NATO-a direktno uključene u vojni sukob - rekao je Putin.

- Ako se takva odluka donese to neće značiti ništa drugo već direktno uključivanje NATO-a, SAD-a i europskih zemalja u rat u Ukrajini. To će biti njihov direktan angažman i, naravno, značajno će promijeniti suštinu, samu prirodu sukoba - dodao je Putin.

Rusija bi, upozorio je, na temelju novih prijetnji morala poduzeti "odgovarajuće odluke". Putin je više puta rekao da zemlje NATO-a ne samo da razgovaraju o mogućnosti da ukrajinska vojska upotrijebi rakete drugog dometa, već i o direktnom uključivanju u rat.

'PRIMJERENI ODGOVOR' Kremlj prijeti: Reagirat ćemo ako Ukrajina udari američkim ATACM sustavom na rusko tlo

- Samo vojno osoblje NATO-a može kontrolirati letove spomenutih raketnih sustava. To je moguće samo uz pomoć obavještajnih podataka sa satelita, koje Ukrajina nema. Poanta je da se donese odluka o tome da li zemlje NATO-a trebaju direktno biti uključene u sukob ili ne - istaknuo je Putin.

Rusija trenutno kontrolira preko 18 posto ukrajinskog teritorija.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • borosch 13.09.2024.

    ...also,P je legenga. EU,OTAN,anemičnog AP i ostala go.na treba urazumiti i reći im da se "neigraju s' vatrom"...achmen

  • Hrvatska na strani pravde 13.09.2024.

    Ako se smjeni Putin, na vlast će doći novi Staljin.

  • kuranfuj 12.09.2024.

    Putinosupak stalno prijeti, joj kako ce ga vlastiti narod zatuci...

Komentiraj...
Vidi sve komentare