To je to što me zanima!

PUTIN U ZAGREBU: Tajna ručka ruskog cara

Ruski predsjednik Putin mogao bi preskočiti svečani ručak u Westinu jer se njegovo osiguranje pribojava da bi ga tamo netko mogao otrovati
Vidi originalni članak

Prije Putinova dolaska u Zagreb je doputovalo više od 70 Rusa zaduženih za osiguranje “cara Vladimira”.
- Mjere Putinova osiguranja nadilaze razinu najstrožih službi, izraelske i američke - kažu naši izvori bliski MUP-u. Putinovi će tjelohranitelji tako zauzeti gotovo polovicu svih soba u hotelu Sheraton. Šef ruske države svojedobno je izjavio kako ima samo jednu manu - ne osjeti strah. No prema tvrdnjama dobro upućenih izvora, ipak se pribojava trovanja. U hotelu Westin za ovaj će skup posebni kušači probati svako jelo, što je uobičajena mjera opreza. No Rusi žele posve ukloniti mogućnost bilo kakvih neugodnih iznenađenja. Zato navodno u nedjelju Putin neće ručati s ostalim državnicima, nego će umjesto gala ručka u Westinu ipak objedovati u ruskom veleposlanstvu u Bosanskoj ulici u Zagrebu.
- To mi je prvi glas - rekla nam je Mesićeva glasnogovornica Danijela Barišić, koja nas je uputila na Veleposlanstvo Rusije. Aleksandar Botjanovski, savjetnik u ruskom veleposlanstvu, rekao nam je da nije upućen u točan protokol koji dogovaraju uredi predsjednika Hrvatske i Rusije, ali da će veleposlanstvo ovaj vikend biti u stanju pripravnosti i neprestano raditi. Nije ni potvrdio ni demantirao informaciju o Putinovu ručku.
U zagrebačkim hotelima Westin i Sheraton u svezi posjeta predsjednika Vladimira Putina vladala je prava zavjera šutnje. Osoblje nije htjelo dati ni jednu informaciju, čak ni što će biti na meniju nedjeljnoga gala ručka.
- Čak i da znam te informacije, ne bih vam ih otkrio - rekao nam je vlasnik oba hotela Anđelko Leko.

PUTIN VOLI MED I SLADOLED
Ruski predsjednik najviše voli jesti kašasta jela i med. Najdraže meso mu je janjetina, no ponekad pojede i ribu. Supruga Ljudmila kaže da mu je sladoled prava strast, a kolače i slatkiše uopće ne voli. Dodaje da je izbirljiv i pedantan i ako mu se neki detalj ne svidi, vratit će tanjur. Gotovo uvijek jede malo i brzo, a u posjetama je obično samo jedan dan.

NOĆENJE U SHERATONU 12.000 KUNA
U hotelu Sheraton za državnike i njihovu pratnju rezervirano je čak 160 soba. To nam je potvrdio izvor iz uprave hotela. Najveći, predsjednički apartman, najbolji te vrste u Hrvatskoj, velik je čak 280 četvornih metara. Čisti se dvaput na dan, a noćenje u njemu stoji 12.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare