To je to što me zanima!

Putin o Ukrajini i nuklearnom oružju: To je opasna provokacija

Po njegovim riječima, Ukrajina bi trebala odustati od zabrane pregovora s Rusijom, komentirajući moguće rusko-ukrajinske pregovore u Saudijskoj Arabiji
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u petak rekao da nije izvjesno kada će Rusija pobijediti Ukrajinu u ratu, ali da su snage Moskve dotad spremne nastaviti s borbom.

Govoreći na konferenciji za novinare u Moskvi, Putin je istaknuo da ruske snage postaju tehnološki sve naprednije u sukobu koji je po njemu zapravo rat NATO-a protiv Moskve u kojem Sjevernoatlantski savez koristi ukrajinske vojnike.

Dodao je da Rusija neće dozvoliti da Ukrajina nabavi nuklearno oružje i upozorio da je spominjanje te mogućnosti "vrlo opasna provokacija".

ZAHVALIO SE, ALI.. Vučić je odbio Putinov poziv na samit u Rusiji: 'Hvala mu, ali mi tada imamo važne goste...'

"Rusija to neće dopustiti, ni po koju cijenu", izjavio je Putin novinarima.

Po njegovim riječima, Ukrajina bi trebala odustati od zabrane pregovora s Rusijom, komentirajući moguće rusko-ukrajinske pregovore u Saudijskoj Arabiji.

Rusija je spremna za dijalog s Ukrajinom, no na temelju ranijih dogovora, kazao je Putin.

Moskva mora osigurati uvjete za trajni mir u Ukrajini koji će zaštititi ruske dugoročne sigurnosne interese, istaknuo je.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Danijel2090 18.10.2024.

    ukrajinu ne treba pokušati naoružati nuklearnim oružjem jer ga može sama napravit...ukrajina je bila 3 nuklearna sila na planeti, prva u SSSR

  • Šaptač_Majmunima 18.10.2024.

    Kada Rusija naoruža Lukašenka s atomskim oružjem onda to nije provokacija a samo spominjanje pokušaja naoružavanja Ukrajine atomskim oružjem je "opasna provokacija".... A uvijek sam se pitao otkuda komšo Vučić crpi onakve intelektualne dosjetke?

  • Stari maher 18.10.2024.

    Ako to počme svi ćemo biti prah i pepeo. Uslijedit će lančana reakcija. Bolje da nitko ne prijeti atomskim oružjem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare