To je to što me zanima!

Putin o šefu Telegrama: 'Davno sam ga vidio, nismo u kontaktu'

Istražitelji optužuju Durova za nedovoljnu suradnju s vlastima u kaznenim istragama te za pomaganje i poticanje kaznenih djela na njegovoj aplikaciji za razmjenu poruka, među ostalim, priopćio je ured pariškog javnog tužitelja
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je osnivača Telegrama Pavela Durova, koji se suočava s mogućim kaznenim optužbama u Francuskoj, davno upoznao u Moskvi.

"Bio je to sastanak s poduzetnicima", rekao je Putin u četvrtak na Istočnom gospodarskom forumu u Vladivostoku. "Otad se nismo vidjeli, nikad poslije nismo bili u kontaktu", dodao je.

Putin poriče da je upoznao Durova rođenog u Rusiji nedugo prije uhićenja u Parizu. Istovremeno je kritizirao postupke francuskih vlasti protiv milijardera.

UTJEČE NA IZBORE? Putin ironično rekao da Rusija podržava Harris na izborima: 'Ona se smije tako zarazno...'

Durov je bio u Azerbajdžanu neposredno prije uhićenja, što se poklopilo sa službenim Putinovim posjetom toj kavkaskoj republici.

Mediji su objavili da je Durov tražio sastanak s Putinom u Bakuu, ali je Putin sad izjavio da nije znao da je Durov ondje. Dodao je i da ne bi odbio susret s njim u Moskvi. 

Istražitelji optužuju Durova za nedovoljnu suradnju s vlastima u kaznenim istragama te za pomaganje i poticanje kaznenih djela na njegovoj aplikaciji za razmjenu poruka, među ostalim, priopćio je ured pariškog javnog tužitelja.

Sumnja se da je Durov sudionik u trgovini drogom, pranju novca, prijevari i nekoliko kaznenih djela povezanih sa zlostavljanjem djece zbog nedovoljne regulacije Telegrama i nedovoljne suradnje s vlastima.

Kritičari Telegrama sumnjiče Durova i za suradnju s ruskim sigurnosnim tijelima, što on poriče.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare