To je to što me zanima!

Putin naredio osnivanje muzeja posvećenih ofenzivi na Ukrajinu

Putin je naredio i "da se razmotri koji bi predmeti vezani uz specijalnu vojnu operaciju trebali biti izloženi u tim muzejima"
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je svojoj vladi da se angažira na osnivanju muzeja posvećenih ofenzivi u Ukrajini, objavio je u četvrtak Kremlj.

"Osigurati osnutak muzeja (pokrajinskih, gradskih i u edukativne svrhe) posvećenih događajima iz specijalne vojne operacije i pothvatima njihovih sudionika", piše u dokumentu koji je u četvrtak osvanuo na mrežnoj stranici Kremlja.

IZ MINUTE U MINUTU U noćnom napadu 23 osobe su ozlijeđene, a jedna je ubijena u Mikolaiv! Pokušali ubit Putina?

Specijalna vojna operacija je termin kojim Rusija naziva svoju invaziju na Ukrajinu započetu u veljači 2022.

Putin je naredio i "da se razmotri koji bi predmeti vezani uz specijalnu vojnu operaciju trebali biti izloženi u tim muzejima".

VRIJEDAN PROJEKT Erdogan telefonski razgovarao s Putinom uoči pokretanja prvog turskoga nuklearnog reaktora

Vlada nadalje treba razmisliti "kako uključiti poglavlje specijalne vojne operacije u predmet povijesti" u obrazovnom sustavu. 

Od početka invazije na Ukrajinu Rusija je donijela niz represivnih zakona kojih je svrha ušutkati svaki glas kritike i kažnjavati autore tekstova koji "diskreditiraju" rusku vojsku. Primjenom tog zakona nekoliko osoba, protivnika režima ili nepoznatih građana, osuđeno je na duge zatvorske kazne.

Uspjesima ruske vojske, među kojima su i oni u doba Drugog svjetskog rata, posvećeni su nebrojeni muzeji, izložbe i spomenici.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • sony33 28.04.2023.

    Muzej ruske diktature, okupacije, i 1000 nijansi zloćina nad Ukrajinskim narodom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare