To je to što me zanima!

Putin je prešao crvenu liniju? 'Ako Ukrajinci udare duboko u Rusiji, znači da NATO ulazi u rat'

Dopustiti Kijevu udare duboko u Rusiji znači da NATO ulazi u rat, kaže Putin
Vidi originalni članak

Odluka s kojom su zapadne sile dosad oklijevale, da dopuste Ukrajini upotrebu projektila dugog dometa duboko u ruskom teritoriju, ovih je dana navodno donesena. Sve se još, navodi britanski Guardian, drži u tajnosti, a na tu je vijest sad reagirao i ruski predsjednik Vladimir Putin.

- Ako se takva odluka donese, to neće značiti ništa drugo već izravno uključivanje NATO-a, SAD-a i europskih zemalja u rat u Ukrajini. To će biti njihov izravan angažman i, naravno, značajno će promijeniti suštinu, samu prirodu sukoba - rekao je Putin novinaru državne televizije.

ODBILI SU IH Kijev moli da Rusiju cilja dalekometnim oružjem, SAD na to kaže: Ne mijenjamo politiku

- To bi značilo da su zemlje NATO-a, SAD, europske zemlje u ratu s Rusijom. Ako je to slučaj, onda ćemo, uzimajući u obzir promjenu prirode sukoba, donijeti odgovarajuće odluke na temelju prijetnji s kojima ćemo se suočiti - dodao je.

- Samo vojno osoblje NATO-a može kontrolirati letove spomenutih raketnih sustava. To je moguće samo uz pomoć obavještajnih podataka sa satelita, koje Ukrajina nema - smatra Putin.

Svega dan ranije američki državni tajnik Antony Blinken dao je nagovijestiti da se Bijela kuća sprema ukinuti svoja ograničenja Ukrajini za korištenje raketa dugog dometa na ključne vojne ciljeve unutar Rusije. Govoreći u Kijevu s britanskim ministrom vanjskih poslova Davidom Lammyjem, Blinken je rekao da su SAD "od prvog dana" bile voljne prilagođavati svoju politiku kako se situacija na bojnom polju u Ukrajini mijenjala te će to nastaviti činiti.

Izvori britanske vlade za Guardian su potvrdili da je već donesena odluka da se Ukrajini dopusti korištenje krstarećih raketa Storm Shadow za ciljeve unutar Rusije, no ne očekuje se da će se to javno objaviti na dan sastanka Starmera i Bidena u Washingtonu.

DIREKTAN ANGAŽMAN Putin upozorio: 'Ako se Zapad uključi u rat, promijenit će se priroda i opseg ovog sukoba!'

Ruse je ovoga tjedna iznenadila i izjava turskog predsjednika Tayyipa Erdogana da bi Krim trebalo vratiti pod ukrajinsku kontrolu.

- Turska potpora teritorijalnom integritetu, suverenitetu i neovisnosti Ukrajine dosljedna i beskompromisna - kazao je Erdogan. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je da ta tema spada u kategoriju u kojoj se oni i njihovi turski prijatelji ne slažu.

Idi na 24sata

Komentari 112

  • sudbina gora od sudbine gore od smrti 18.09.2024.

    A ako iz ruSSije napadnu ruSSiju?

  • Bufalo sir 15.09.2024.

    ..Evo danasnjeg komentara Rusije pa vi sad vidite i veselite se tomu sto rade Amerika, Engleska i ostali.................The Russian Foreign Ministry warned that if U.S. missiles hit Russian territory, it would be an instant prelude to World War III...........Zbog jedne glupe ukrajine.......... otici cemo svi u 3PM!!!.........Kujico veseli se...........rusi ce sad jos jace opaliti po ukrajinskim nacionalistima.....

  • Bubssa ᅟ 15.09.2024.

    putin je prešao crvenu liniju, vrijeme je da polete taktičke prema mockvi.​ ​ ​ ​​ ​​ ​ ​​

Komentiraj...
Vidi sve komentare