To je to što me zanima!

Psihodelija, svemir i milijarde: 'Musk konzumira LSD, kokain, ecstasy... Zabrinutih je sve više'

Musk ima lukrativne ugovore sa SAD-om te ima pristup povjerljivim dokumentima zbog projekata na kojima radi. A droga i povjerljive informacije nekako ne idu skupa....
Vidi originalni članak

Elon Musk (52) poprilično je čudan tip.

Njegovi obožavatelji i prijatelji vele da je takav jer je genij, da je to samo izraz kreativnosti. Drugi kažu da je čudno ponašanje posljedica velikog stresa. Treći da je to zbog njegovih psihičkih problema, s kojima je priznao da se bori.

POGLEDAJTE VIDEO: Musk predstavio cybertruck

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No prema izvještajima uglednog Wall Street Journala, krivac za Muskove ispade i bizarno ponašanje mogli bi biti narkotici!

- On je koristio LSD, kokain, ecstasy, halucinogene gljive... Često se to događalo na zabavama širom svijeta. Oni koji prisustvuju tim zabavama potpisuju izjavu o tajnosti te im se oduzmu mobiteli na ulazu - kazali su za WSJ ljudi upoznati s Muskovim 'party' navikama.

Navode i primjere. Tako je, tvrde izvori američkog medija, 2018. godine konzumirao veću dozu LSD-a tijekom zabave koju je organizirao u Las Vegasu. Iduće godine partijao je na 'ludim' gljivama u Meksiku. S članom uprave SpaceX-a, Steveom Jurvetsonom, više je puta konzumirao ilegalne droge - govore dalje izvori.

SLETJELA 19 PUTA Povijesna raketa SpaceX-a prevrnula se na brodu-platformi pri povratku na Floridu

I prema WSJ-u, to traje već godinama. 

Ketaminom se voli 'počastiti'

Musk je posebno sklon konzumaciji ketamina. Mikrodoze uzima svakog dana zbog problema s depresijom, dok se na zabavama navodno 'počasti' punom dozom. Ketamin je nedavno kumovao i smrti omiljenog glumca Matthewa Perryja.

Svoju konzumaciju ketamina Musk ne skriva. Na Twitteru, po novome X-u, objavio je jednom prilikom kako "je ketamin bolji za borbu protiv depresije od antidepresiva koji se naširoko propisuju pacijentima i koji od njih postaju zombiji".

Najbogatiji čovjek na svijetu, po Forbesu trenutačno težak 245,6 milijardi dolara, navodno je pod utjecajem narkotika znao dolaziti i na posao. Okupio bi zaposlenike i krenuo u monologe koji su rijetko kome bili razumljivi... 

UŽAS U TEXASU Robot napao radnika u Teslinoj tvornici. Posvuda je bilo krvi, šokirani radnici sve su gledali

- Bivša direktorica Tesle, Linda Johnson Rice, postala je toliko frustrirana Muskovim 'nestabilnim' ponašanjem da je odustala od nove kandidature za tu poziciju. Bila je zabrinuta zbog njegove sklonosti drogama - govore upućeni za Wall Street Journal.

Od članova uprave je navodno 2019. zatražila da istraže njegovo ponašanje, ali zahtjevu joj nisu udovoljili. 

NOVA BIOGRAFIJA: 'Elon Musk je sabotirao napad Ukrajine na Krim zbog straha da Rusi ne bace nuklearnu bombu!'

No čini se kako se vremena mijenjaju. Jer, prema pisanju WSJ-a, sve je veća zabrinutost među šefovima i članovima upravnih odbora Muskovih kompanija. 

Droga i povjerljive informacije

Ne zaboravimo da Musk ima lukrativne ugovore sa SAD-om te ima pristup klasificiranim dokumentima zbog projekata na kojima radi. A droga i povjerljive informacije nekako ne idu skupa...

'VOZILO BUDUĆNOSTI' Elon Musk predstavio je svoj Cybertruck: Evo koliko trebate izdvojiti za ovo posebno vozilo

Musk, kao što vjerojatno znate, uspješno surađuje s NASA-om. Kad je prije nekoliko godina u podcastu Joea Rogana zapalio džoint, čelnici NASA-e bili su van sebe od bijesa. Odmah su tražili od SpaceX-a dokaze da se u kompaniji pridržavaju federalnih pravila koja zabranjuju konzumiranje narkotika zaposlenicima...

Ekscentrični milijarder kasnije je kazao kako su testiranja na drogu u SpaceX-u nakon tog bila obavezna neko vrijeme.

- Nakon tog jednog dima kod Rogana pristao sam na zahtjev NASA-e. Tri godina nasumičnih testiranja na droge. Ni tragovi droge i alkohola nisu pronađeni - oglasio se Musk na svojem X-u nakon objave članka WSJ-a, javlja Bloomberg.

SVE ZBOG TVITA I Bijela kuća optužuje Muska za širenje antisemitske laži na Twitteru, odlaze mu oglašivači

Povodom izlaska članka o Muskovim navikama kratko se oglasio njegov odvjetnik s djelomičnim demantijem.

U pitanju milijarde dolara

- Musk se redovito i nasumično testira na droge u SpaceX-u. Nikad nije pao na testu. Članak sadrži pogrešne informacije - poručio je Alex Spiro, ali nije precizirao što je to 'pogrešno'. Također, nije htio otkriti kako se Muska testira na droge.

- Korištenje ilegalnih droga bilo bi kršenje federalnih zakona i dovelo bi u rizik ugovore s državom vrijedne milijarde dolara. U pitanju su deseci tisuća poslova i imovina investitora - piše WSJ. 

SNIMAT ĆE ZEMLJU Napokon i Hrvati idu u svemir: 'CroCube je spreman, letjet će moćnom raketom Elona Muska'

SpaceX trenutačno je jedina američka kompanija kojoj je NASA odobrila transport astronauta na Međunarodnu svemirsku postaju. Pentagon je pojačao kupovinu od SpaceX-a, a kompanija planira dodatno proširiti posao sa satelitskim uslugama. Ciljani kupci su američke obavještajne agencije.

No sve bi to moglo pasti u vodu. Musk nikad nije bio 'najnormalniji' tip, ali svejedno se 'spetljao' s državom. I pitanje je koliko će se tolerirati njegovi ispadi. 

'NISAM VIDIO DOKAZE DA POSTOJE' Jesmo li sami u svemiru? Musk: 'Čovječanstvo je sve što postoji u ogromnom crnilu svemira...'

Jer u pitanju su milijarde i milijarde dolara, državna sigurnost, utrka s državama 'rivalima' za uspjehe u svemiru... 

Nije sve baš igra i šala kako Musk to često voli prikazati..

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Usora1 09.01.2024.

    Poanta priče, Mask je napušen a Joe Biden mentalno najtrezvejrnija faca na svijetu 😂😂😂

  • OBJEKTIVNIopettu 09.01.2024.

    Ne znam za bogatijeg a losijeg tena. Na njemu se vidi da ziv trune.

  • 09.01.2024.

    Ništa dok ne prijeđe na čvarke.. onda će vidit šta je ovisnost

Komentiraj...
Vidi sve komentare