To je to što me zanima!

Prvo će nas zamoliti da štedimo energiju, a ako Putin zavrne plin, ide se u obaveznu štednju

EU za početak predlaže 'nježne', dobrovoljne mjere štednje plina svim članicama - 15 posto uštede do proljeća iduće godine. Neke su se članice već pobunile, kažu da nije pravedno
Vidi originalni članak

Dio EU zemalja već se pobunio protiv prijedloga Europske komisije u srijedu da sve zemlje članice od 1. kolovoza ove, do kraja ožujka iduće godine smanje potrošnju plina za 15 posto. Samo će se tako, smatra Komisija, izbjeći katastrofa ako nam Vladimir Putin u potpunosti zavrne plinsku slavinu, što nije nemoguće. Plin je njegovo najbolje oružje, jer EU iz Rusije nabavlja oko 140 milijardi kubika godišnje, što je gotovo 40 posto njenih potreba za plinom. Štednja će zasad biti dobrovoljna, a obavezna će postati ako se pojavi ozbiljan rizik od nestašice plina ili potražnja za njim iznimno poraste, kaže Komisija.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 10

  • Suštinu u prvi plan 24.07.2022.

    Lako je sušiti rublje "na štriku", vani, pod prozorom (nemaju svi balkone) na ljetnim temperaturama, no na niskim jesenjim i zimskim - upitno. Vlaga od sušenja rublja na štriku ili sušilu u stanu šteti zidovima i zdravlju ukućana. Neš' ti "štednje"!

  • samouprolazu 22.07.2022.

    Neka stede oni koji su ovo zakuhali! Treba jasno reci NE Briselu. Hocemo jeftine energente, i nije nas briga od koga su!

  • NightFury 21.07.2022.

    Just Black bot dijeli fejk dislajkove.

Komentiraj...
Vidi sve komentare