To je to što me zanima!

Promjene u MUP-u: Svi policajci će na uniformi imati i kameru

Policija je 2015. u sklopu e-policije pokrenula projekt 'Sustav za upravljanje policijskim kamerama' . Taj sustav nije u potpunosti postavljen, ali nije ni okončan
Vidi originalni članak

Svi pripadnici hrvatske policije na odorama će nositi kamere čija će upotreba biti obavezna prilikom svake intervencije, doznaje Tportal. Projekt nabave novog sustava i opremanja policajaca započet će iduće godine.

- Snimanje intervencija prije svega će služiti zaštiti policajaca od neopravdanih optužbi na njihov račun, a onda i zaštiti građana od eventualnog prekoračenja ovlasti i prekomjerne upotrebe sile - rekao je sugovornik za Tportal.

Policija je 2015. u sklopu e-policije pokrenula projekt 'Sustav za upravljanje policijskim kamerama' . Taj sustav nije u potpunosti postavljen, ali nije ni okončan.

PLJAČKALI PO CIJELOM GRADU 'Pali' golobradi pljačkaši u Zagrebu: Mjesecima su krali, novac trošili na kocku i alkohol

Sustav je, naime, tada uspostavljen na 10 lokacija - u šest policijskih postaja Policijske uprave zagrebačke te još u četiri policijske uprave, i to osječko-baranjskoj, primorsko-goranskoj, istarskoj i splitsko-dalmatinskoj - a na svakoj lokaciji činio ga je e-kiosk s 20 kamera, aplikacijom za praćenje zaduživanja i razduživanja kamera te za čuvanje snimaka.

Kamere na odorama je i 2020. najavio ministar Davor Božinović.

- -To konkretno znači dobro za policijske službenike, koji ukoliko su postupali po zakonu, za to imaju dokaz. Kamere se nose na dijelu odore. To je dobro i za građane, jer ukoliko dođe do neke dvojbene situacije i oni imaju dokaz koji se koristi upravo da bi se riješili ti prijepori, ili eventualno u nekom sudskom postupku - kazao je tada.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • lanai goga 27.09.2024.

    Prvo treba kameru staviti ministru da se vidi njegov nerad nikad nesposobniji ministar od bozinovica ali je poslusan zeton

  • Stari maher 27.09.2024.

    Priznaje se samo snimak sa službene kamere kao i alkotest.

  • yocko 27.09.2024.

    Dali budu imali kamere na sebi i kad budu predavali drogu i duhan svojim daljnjim dilerima za prodaju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare