To je to što me zanima!

Privatizacijom tvrtki cijene će u Gradu skočiti 'motkom u vis'

Loša vlada ili loš gradonačelnik nisu opravdanje za privatizaciju koja se po SDP-ovom, Milanovićevom ili Kukuriku receptu sprema i u Zagrebu, rekao je Vukšić
Vidi originalni članak

Laburist Branko Vukšić pobunio se protiv namjere zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Slobodana Ljubičića da krene s privatizacijom gradskih tvrtki po modelu neoliberalnih kapitalista: sve treba rasprodati, jer su gradovi ili država loši gospodari. 

- Loša vlada ili loš gradonačelnik nisu opravdanje za privatizaciju koja se po Milanovićevom, SDP-ovom ili Kukuriku receptu sprema i u Zagrebu - rekao je Vukšić uz napomenu da su Bandić i Milanović ipak 'drugovi iz iste neoliberalne partije'. 

Upozorio je da će se, privatiziraju li se komunalne i energetske tvrtke, višedesetljetno 'pelješenje' Zagrepčana nastaviti kroz plaćanje još skupljih energenata, odvoza smeća, vode i ostalog.

- U Zagrebu, jednom od najskupljih gradova u svijetu po cijeni komunalija, privatizacijom komunalnih tvrtki ili usluga cijene će skočiti motkom u vis, veliki dio radnika završit će na burzi, a pojedinci će se enormno obogatiti - izjavio je Vukšić u zagrebačkoj podružnici stranke.

'Ostvari li se Bandićev i Ljubičićev naum slijedi katastrofa jednaka potresu'

To što se o prodajama tvrtki poput Vodovoda šuti, ne znači da se o prodaji ne razmišlja ili da se ona ne priprema.

- Ostvari li se Bandićev i Ljubičićev naum slijedi katastrofa jednaka potresu. Mnogo veća od katastrofe koja se dogodila privatizacijom energetskih i komunalnih tvrtki u nekim europskim gradovima - kaže.

Vukšić je podsjetio da su Bandić i Ljubičić svojom megalomanijom prije nekoliko godina napravili veliku štetu, a ona se zove Sopnica - Jelkovec, projekt koji smatra skupom podvalom. Ako se zbroje gubici nastali svih ovih godina, ističe Vukšić, stanovi u Sopnici i Jelkovcu skuplji su od onih na Trgu bana Jelačića.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Mladen Matanic 07.10.2013.

    Neka se maknu s vlasti dok nisu sve uništili. ( gdje je sad obiteljsko zlato i srebro ) zlato su prodali iz trezora u prošlom mandatu Račanove vlade sada treba rasprodati i srebro ja osobno imam nekad osjećaj kao da žele uništiti Hrvatsku.

  • crni kos_1 07.10.2013.

    Privatizacija u Hrvatskoj???? Neka mi netko pokaže samo jedan primjer poštene privatizacije napravljene do sada u Hrvatskoj, zar nije nepovjerenje prema "privatizaciji" opravdano pa makar došlo i iz usta laprdala Vukšića????

  • Vlad 07.10.2013.

    Baš suprotno. Privatizaciom dijelovi Holdinga gube monopol na pojedine djelatnosti te če se morati raspisati natječaji i tako če cijene pasti. PREUREĐENJE dječjeg igrališta u mom kvartu je koštalo 1.250.000 kn. Prijatelj obrtnik je rekao da bi to napravio u upola cijene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare