To je to što me zanima!

Pripremite živce: Kreće obnova pruge na važnom raskrižju u Zagrebu, u najavi nove gužva

Radovi će se odvijati u dvije faze. Prva faza, od 7. do 14. 10., uključuje izmjenu skretničkog sklopa te betoniranje i asfaltiranje. Druga faza, od 14. do 22. listopada, obuhvaća postavljanje nove kabelske instalacije
Vidi originalni članak

Na raskrižju Ulice grada Vukovara i Savske ceste od sutra kreću radovi na sanaciji zagrebačkog tramvajskog kolosijeka s ciljem modernizacije tramvajske infrastrukture. Radovi bi trebali povećati protočnost prometa i poboljšanje sigurnosti na raskrižju, gdje skretnice, ugrađene 2010. godine, zahtijevaju obnovu, priopćili su iz Grada.

Radovi će se odvijati u dvije faze. Prva faza, od 7. do 14. listopada, uključuje izmjenu skretničkog sklopa te betoniranje i asfaltiranje. Druga faza, od 14. do 22. listopada, obuhvaća postavljanje nove kabelske instalacije koja će unaprijediti upravljanje skretnicama. Radovi su dio ugovora o popravku tramvajskih pruga sklopljenog kroz javnu nabavu.

NOVA POMOĆ Grad Zagreb dodijelit će 2,3 milijuna eura potpora obrtnicima i poduzetnicima

Iako promet kroz raskrižje neće biti potpuno zatvoren, bit će otežan tijekom trajanja radova, od ponedjeljka 7. listopada od 10:00 sati do ponedjeljka 21. listopada do 4:00 sata.

Dio kolnika bit će zauzet, a promet će se odvijati u dvije trake u smjeru istok-zapad. Skretanje iz smjera zapada prema sjeveru bit će onemogućeno, a vozači će koristiti obilazni pravac: Ulica grada Vukovara – polukružno na raskrižju Vukovarske, Fausta Vrančića i Koranske – pa natrag na Savsku cestu. Radovi neće utjecati na trase tramvajskih linija, no moguće su povremeni zastoji.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • TVP 06.10.2024.

    Dvadeset godina nitko nije pipnuo gradsku infrastrukturu jer su fontane, zastave i rodjaci bili najvažniji. Sada kad se počne nešto raditi odmah panika, gužve, užas…… nevjerojatno

  • daniv 06.10.2024.

    Zasto gradilista,, ulice po gradu kakti gradiliste a radnika nigdje,, pp kolakova u dubravi kod gardena vec dva dana 2 radnika kakti nesto rade,,,, cini mi se da senfek samo kakti prividno pokazuje kak se prometnice uređuju,,,,,,, to kaj rade kod gardena bi normalo trebalo bit gotovo za 2 dana,, oni rade vec treci tjedan.... Toliko o radovima

  • cisab 06.10.2024.

    Zasto se radovi na prometnim krizanjima nisu obavljali u sedmom i osmom mjesecu kao u vrijeme Bandica. Koje kritike bi bile da je Bandic raskopao cijeli grad a kad to uradi lijevi nesposobni Tomasevic mediji ne kritiziraju. I suti se o svim njegovim makinacijama kriminalu u javnoj nabavi. Zasto se suti??

Komentiraj...
Vidi sve komentare