To je to što me zanima!

Pripremite se na velike gužve prema moru i Slavoniji: Iz HAC-a upozorili, kreće već od sutra

Pojačani promet u smjeru mora i Slavoniji očekuje se već u srijedu u popodnevnim i večernjim satima te u četvrtak u jutarnjim satima
Vidi originalni članak

Zbog nadolazećeg produljenog vikenda uoči 30. svibnja, očekuje se značajno pojačan promet na svim glavnim autocestovnim pravcima, upozorili su u utorak iz HAC-a. Pojačani promet u smjeru mora i Slavoniji očekuje se već u srijedu u popodnevnim i večernjim satima te u četvrtak u jutarnjim satima.

Pojačani promet za povratak s mora te iz smjera Slavonije očekuje se u nedjelju u popodnevnim i večernjim satima.

Iz HAC-a napominju da se većom gustoćom prometa povećava i mogućnost prometnih nesreća.

- I najmanja nepažnja može biti uzrok prometne nesreće, stoga apeliramo na korisnike za poštivanjem prometnih propisa, pravovremeno kretanje na put i odgovorno ponašanje u vožnji, kako bi ovaj „produljeni vikend“ protekao bez nesreća - navode.

Brzina, umor, nepažnja vozača i vožnja pod utjecajem alkohola, najčešći su uzroci teških prometnih nesreća.

NEKA DRUGI ZAPNU U PROMETU Izbjegnite gužvu! Top aplikacije za praćenje stanja na cestama

Vozačima savjetuju da i prije, ali i za vrijeme putovanja kontinuirano prate stanje i uvjete na cesti te da vožnju i putovanje prilagode uvjetima na cesti putem prometnog servisa HAK-a te servisnim informacijama na web stranici https://www.hac.hr/hr/servisne-informacije/stanje-na-autocestama .

Korisnicima je u Google i Apple trgovini dostupna i nova mobilna aplikacija za informiranje o stvarnom stanju u prometu na autocestama u RH–LiveTrafficHR

Na svim autocestama, a prije glavne turističke sezone, u tijeku su intenzivni radovi redovnog i izvanrednog održavanja autocesta. Dionice na autocestama pod prometnim regulacijama gdje su u slučaju prometne nesreće ili izrazito gustog prometa mogući eventualni zastoji:

PRIPREMITE ŽIVCE Kolone i zastoji na autocesti i na granici: U tunelu sv. Rok sudar triju auta, ima i ozlijeđenih...

AUTOCESTA A1, ZAGREB – BOSILJEVO 2 - SPLIT – DUBROVNIK

Ø dionica Otočac – Perušić (sanacija vijadukta Obilje), promet se vodi po 2 sužena prometna traka u oba smjera

Ø dionica Otočac – Perušić radovi u smjeru Dubrovnika (radovi sanacije vijadukta Vršci), promet se vodi po 2 sužena prometna traka u oba smjera.

AUTOCESTA A3, BREGANA – ZAGREB – LIPOVAC

Ø dionica Zagreb zapad – Lučko (rekonstrukcija i dogradnja odmorišta Zagreb-Plitvice), promet se vodi po 2 sužena prometna traka u oba smjera.

Ø dionica Nova Gradiška – Lužani – Slavonski Brod zapad

Obavljaju se radovi sveobuhvatne obnove kolnika i elastične odbojne ograde na dvije dionice autoceste (167-173 km, i 204 -210 km) u smjeru Lipovca, a promet se vodi dvosmjerno kolnikom u smjeru Bregane.

AUTOCESTA A4, GORIČAN – ZAGREB

Ø dionica Sesvete – Zagreb istok -Ivanja Reka (sanacija prijelaznih naprava na vijaduktu HŽ II na dijelu vozne i pretjecajnoj traci u smjeru Goričana, promet se na kolniku u smjeru Zagreba vodi s po dvije sužene prometne trake za smjer Zagreb i jednom suženom prometnom trakom za smjer Goričan te dodatno još jednom prometnom trakom za smjer Goričan na kolniku u smjeru Goričana.

AUTOCESTA A6, BOSILJEVO 2 – RIJEKA

Ø dionica čvor Bosiljevo 2 – čvor Vrbovsko

Obavljaju se radovi sanacije i rekonstrukcije vijadukta Zečeve Drage (smjer Rijeka), promet se vodi dvosmjerno kolnikom u smjeru Zagreba (2 sužena prometna traka u smjeru Zagreba i s 1 suženim prometnim trakom, u smjeru Rijeke). Kroz zonu radova na kolniku u smjeru Rijeke osigurati će se dodatno 1 suženi prometni trak u smjeru Rijeke.

Ø dionica Vrbovsko – Ravna Gora

Obavljaju se radovi sanacije prijelaznih naprava na vijaduktu Lazi u smjeru Rijeke, promet se vodi 1 prometnom trakom.

Obavljaju se radovi sanacije prijelaznih naprava i sanacije spoja kolnika vijaduktu Stara Sušica u smjeru Rijeke, a promet se vodi dvosmjerno kolnikom u smjeru Zagreba, koja uključuje i tunele Pod Vugleš i Javorova Kosa.

Ø dionica Delnice – Vrata

Obavljaju se radovi sanacije betonske ograde na vijaduktu Golubinjak, promet se vodi 1 prometnom trakom u smjeru Rijeke. U slučaju stvaranja zastoja i kolone vozila privremeno će se ukloniti postavljena privremena regulacija prometa.

Ø šira zona čvora Orehovica (radovi na krakovima čvora)

Obavljaju se radovi rekonstrukcije i dogradnje čvora Orehovica, promet se vodi suženim krakovima čvora. Za sav promet je zatvoren silazni krak iz smjera Zagreba u smjeru Rijeka/centar/Trsat, a promet se vodi se obilaznim pravcem preko susjednih čvorova na autocesti i gradskih prometnica. Na ostalim dionicama HAC gdje su uspostavljene privremene regulacije prometa zbog radova ne očekuje se stvaranje zastoja i kolona vozila.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Sasadm 29.05.2024.

    To je dokaz koliko je HDZ slavonaca protjero ,kad su svetci i praznici odmah guzve .Ljudi dolaze svojim najmilijima .

Komentiraj...
Vidi sve komentare