To je to što me zanima!

Prijevremeni izbori u Slunju, Netretiću, Sunji i Bibinjama

I u Općini Bibinje danas se održavaju izvanredni izbori za načelnika. Jedini kandidat je Bruno Bugarija iz HDZ-a. Prijevremeni izbori su i u Slunju, Netretiću i Sunji
Vidi originalni članak

Bibinjci na prijevremenim izborima biraju novoga načelnika Općine. Do 11 sati je glasovalo osamdeset birača ili 2,39 posto od ukupno upisanih 3350 građana s pravom glasa. Međutim, kandidatu HDZ-a Bruni Bugariji dovoljan je samo jedan glas da bi bio izabran za načelnika. Naime, ni jedna druga stranka, koalicija ili grupa građana nema svoga kandidata. 

Vlada je u Bibinjama raspisala prijevremene izbore, jer je bivši HDZ-ov načelnik Nino Šimunić razriješen nakon pravomoćne sudske presude. Vrhovni sud mu je izrekao sedmomjesečnu kaznu zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava. Tu mu je kaznu, međutim, preinačio u rad za opće dobro. Šimunić je osuđen zbog isplate fiktivnih putnih troškova i računa za hotel. 

Prijevremeni izbori u Slunju, Netretiću i Sunji

I u Slunju građani izlaze na prijevremene izbore za gradonačelnika. U Općini Netretić bira se načelnik općine, a u Sunji se održavaju prijevremeni lokalni izbori za članove Općinskog vijeća, načelnika općine i njegovog zamjenika.

Za gradonačelnika Slunja bori se četiri kandidata: Jure Katić (HDZ), Višnja Magdić (HSS), Damir Vuković (SDP) i Josip Gračan, kandidat Grupe birača "Proljeće". Prošle godine izabrani gradonačelnik Slunja Željko Rendulić dao je ostavku pa je Vlada raspisala izbore.

U Općini Netretić prijevremeni izbori raspisani su zbog smrti dugogodišnjeg načelnika Ivice Gračana (HDZ). Kandidati za to mjesto su Marijan Sukanec (HDZ), Mijo Ljubenko (HNS) i Mario Peretić (HSS).

U Općini Sunja održat će se prijevremeni lokalni izbori za članove Općinskog vijeća, načelnika općine i njegovog zamjenika. Građani će se na izborima moći opredijeliti za jednu od šest ponuđenih lista, a kandidirali su se HZ-HSP AS, HSP-HSS, HL, Kandidacijska lista grupe birača, SDSS te SDP-HNS-UDU-HSU. Kandidati za načelnika, odnosno njegovog zamjenika su iz HDZ-a Grga Dragičević i Josip Kozarić, Dalibor Medved (SDP) i Ivan Karanović (HNS), Josip Radman i Karolina Žuna (Grupa birača), te Vitomir Šajnović i Ivan Vidović Mili (HSP).

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Halo Bing, kako brat 16.06.2014.

    Kad bi bilo moguće birati gradonačelnike, župane, ministre, direktore javnih firmi, pa i načelnike ali barem za pola manje nek što ih sad ima (a sad ih ima oko 420).... javnim natječajem između ljudi bez afera i pripadnosti mutnim INTERESNO-političim grupacijama, i to od u poslu i stručnosti dokazanih Skandinavaca, Kanađana, Švicaraca, Južnih Korejanaca!! Nemam ništa protiv takvih i iz Hrvatske. Ali, ima li takvih u Hrvatskoj??? E kad bi bilo moguće!?!? Ali mi govorimo o Hrvatskoj!!! Ovako, dragi Hrvati i još draže Hrvatce,a bog i bogme i svi ostali nevoljnici..pardon,, građani RH na svim budućim izborima, sa ovima i drugima koje ćete si natovariti na vrat... pardon, izabrati,,, NEK VAM JE DRAGI BOG NA POMOĆI. Trebat će vam!!

  • Madunic 15.06.2014.

    ovo je sve napravio arsen bauk ministar lokalne uprave --------------- pa tko ste vi da njemu u ruke tako važan resor dajete , mrzite li svoje potomke ili je nešto drugo po srijedi

  • SUSSIE_1 15.06.2014.

    Stalno neki izbori i bespotrebno trošenje novca. Posebno su interesantni izbori s jednim kandidatom, a onda se čude slabom odazivu ljudi. Uz ove sve silne E- projekte ( e-upisi u srednju školu, na faks, izdavanje pojedinih dokumenata....) treba uvesti i E-izbore tako da se izbori i različiti referendumi provedu puno jeftinije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare