To je to što me zanima!

Prijatelji nam više neće smjeti pomoći u poslovima oko kuće

Do sada je bilo normalno da nam prijatelji ili rođaci pomažu brati grožđe, kositi travu ili zidati kuću. To više neće smjeti činiti, ako žive na udaljenosti većoj od 500 m
Vidi originalni članak

Vlada je u četvrtak poslala u Sabor novi Zakon o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti. Prema njemu prijatelji i rođaci više nam neće smjeti pomagati bilo kakvim poslovima, ako žive na udaljenosti većoj od 500 metara. Tim zakonom Vlada želi spriječiti sivu ekonomiju pa se onima koji nemaju registriranu djelatnost dopušta samo rad za vlastite potrebe, a sve ostalo je nelojalna konkurencija gospodarstvu, prenosi HTV

Novčane kazne za one koji prekrše zakon kretat će se od pet do 50.000 kuna. Ministar gospodarstva Đuro Popijač istaknuo je kako siva ekonomija u Hrvatskoj iznosi 20-30-ak posto BDP-a i jedan je od ključnih boljki hrvatskog gospodarstva.

Idi na 24sata

Komentari 490

  • Pirja 20.03.2011.

    kak retardirano jbt :S jos malo pa ni susedu necu moc prec preko plota :S

  • OnurAksal 20.03.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Bananko_5 20.03.2011.

    Više neznaju kako se nakrasti prije izbora.Harać im nije bio dosta pa sada uvode diktaturu ,ni Peraru nedaju slobodno hodati po trgu jer ga se boje .Ove turističke sezone biti će opakih kažjavanja a na jesen nestati će cijela vlada u tišini kao Šuker i ostala ekipa koja nije osigurala dovoljno prostora za pljačku i otimačinu .

Komentiraj...
Vidi sve komentare