To je to što me zanima!

Presedan na Aljaski: Zbog ruskih i kineskih bombardera reagirali Kanada i SAD

Američke i kanadske vlasti su objavile kako su presreli dva ruska zrakoplova TU-95 i dva kineska H-6 kasno u srijedu. Objavljeno je kako vojni zrakoplovi nisu ušli ni u američki ni u kanadski zračni prostor
Vidi originalni članak

Rusija i Kina po prvi su put izvele let strateških bombardera u zajedničkoj patroli u blizini Aljaske. To je izazvalo zabrinutost u SAD-u i među njihovim saveznicima.

Američke i kanadske vlasti su objavile kako su presreli dva ruska zrakoplova TU-95 i dva kineska H-6 kasno u srijedu. Objavljeno je kako vojni zrakoplovi nisu ušli ni u američki ni u kanadski zračni prostor, već su djelovali u identifikacijskoj zoni protuzračne obrane. 

NOVA STRATEGIJA Pentagon: Rusija i Kina sve snažnije surađuju na Arktiku

- Nije neobično da ruski bombarderi koji lete kroz ADIZ (iznad Aljaske) budu presretnuti, ali vjerujem da je to prvi slučaj zajedničkog ruskog i kineskog leta u toj zoni - rekao je Alexander Korolev, stručnjak za rusko-kinesku vojnu suradnju sa Sveučilišta New South Wales u Sydneyu, piše Financial Times. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • MateoIvan74 26.07.2024.

    Ako nisu ti Ruski i Kineski vojni zrakoplovi ušli u Američki ili Kanadski zračni prostor zašto ih američki presretaju i izazivaju vraga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare