To je to što me zanima!

Premijer o povišici: 'Popularno ili ne, ništa se neće promijeniti'

Ovo je bilo krajnje vrijeme i nije napravljeno naglo, napravljeno je promišljeno, komentirao je premijer u utorak
Vidi originalni članak

Ovaj posao je zahtjevan i težak. Ovo se moralo napraviti nakon toliko godina, rekao je u utorak premijer Andrej Plenković komentirajući povišice dužnosnicima. 

- Trebamo staviti sa strane demagogiju i pogledati realno koliko su porasle prosječne, medijalne i minimalne plaće, koliko su rasle mirovine, gospodarstvo i BDP... U redu je da se to pitanje adresira. Govorim to kao netko tko je izabran kao zastupnik u Europski parlament, gdje sam se odrekao daleko veće plaće. Mislim da je ovo bilo sasvim primjereno i u redu - rekao je Plenković. 

ZAKONSKI APSURD Vjerovali ili ne! Banožića smo plaćali 500 eura više za nerad nego dok je bio ministar obrane

Dodao je i kako su plaće povećane svima. Povećana je i u privatnom sektoru, kaže Plenković i dodaje kako oni ne mogu ostati izolirani, bez obzira na to je li taj potez popularan ili nije. 

- Htio sam da to napravimo nakon što smo dva mandata radili za Hrvatsku i ostvarili strateške ciljeve. Bilo je ideja da to napravimo ranije, ali sam odbio. Sad je narasla i mislim da je povećanje u redu. Stojimo iza toga. Ovo je bilo krajnje vrijeme i nije napravljeno naglo, napravljeno je promišljeno - kaže Plenković. 

PIŠE: IVAN PANDŽIĆ Sramota! Dajemo im plaću za nerad, a onda i povišicu za to

Premijer je istaknuo i kako ne vidi da se itko iz oporbe buni, s obzirom na to da su, kako kaže, i oni svjesni da sadašnji modle nije bio dobar. 

- Razumijem da ćemo doživjeti određenu kritiku, ali nije to nešto što ne možemo podnijeti u ovom trenutku - zaključio je Plenković. 

Idi na 24sata

Komentari 79

  • Zidarica 31.07.2024.

    To Plenki!!Još koju milju eura povecaj.

  • becks20 30.07.2024.

    Običan radnik nema mjesečnu plaću ni upola manju od njihove povišice! Zar je moguće da su ovoliko bezobrazni i bahati?!?! Pa ovo je pišanje po običnom građaninu!!! Ovo je DNO DNA!!! 🤮🤮🤮

  • HerojTito7 30.07.2024.

    pa pametni i pošteni ljudi su znali da se neće ništa promjeniti dok ste vi na vlasti te i nisu glasali za vas, sve ostale koše jesu

Komentiraj...
Vidi sve komentare