To je to što me zanima!

Pregovori nisu urodili plodom: Hamas odbacio nove izraelske uvjete o primirju u Gazi

Hamas je rekao da je Izrael odustao od obećanja da će povući vojsku iz Koridora i da je iznio nove uvjete, među kojima su skeniranje raseljenih Palestinaca prilikom povratka u naseljeniji sjever enklave
Vidi originalni članak

Hamas je u nedjelju objavio da odbacuje nove izraelske uvjete koji se tiču pregovora o primirju u Gazi, bacivši daljnju sumnju na mogućnost postizanja prekida vatre u posljednjem nastojanju okončanja 10-mjesečnog rata. Višemjesečni pregovori nisu urodili plodom kako bi se okončala razorna izraelska vojna operacija u Gazi ili oslobodili preostali taoci koje drži Hamas, oružana skupina odgovorna za napad na Izrael 7. listopada, što je označilo početak rata.

POSLJEDNJA PRILIKA Antony Blinken pozvao Hamas da prihvati američki prijedlog o okončanju rata u Gazi

Ključna točka razilaženja u tekućim pregovorima kojima posreduju SAD, Egipat i Katar je izraelska prisutnost u takozvanom Filadelfijskom koridoru, uskom pojasu zemlje koji se na 14.5 kilometara proteže južnom granicom Gaze i Egipta.

Hamas je rekao da je Izrael odustao od obećanja da će povući vojsku iz Koridora i da je iznio nove uvjete, među kojima su skeniranje raseljenih Palestinaca prilikom povratka u naseljeniji sjever enklave jednom kad dođe do primirja.

ZRAČNI NAPAD Izrael ubio zapovjednika Fataha u Libanonu kojeg optužuje za terorizam: 'Žele zapaliti regiju'

- Ne prihvaćamo rasprave o povlačenju iz onoga što smo dogovorili 2. srpnja ili nove uvjete - rekao je u nedjelju dužnosnik Hamasa Osama Hamdan na Al-Aqsi, televiziji ove skupine.

U srpnju, Hamas je prihvatio američki prijedlog da započne pregovore o puštanju izraelskih talaca, uključujući i vojnike i muškarce, 16 dana nakon prve faze sporazuma usmjerenog k okončanju rata u Gazi, rekao je viši izvor Hamasa Reutersu.

Hamdan je također rekao da je Hamas posrednicima poslao svoj odgovor na najnoviji prijedlog, rekavši da su netočni američki navodi o skorom postizanju rješenja.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • pajoo01 26.08.2024.

    Sve i jedan bradati gmaz odgovoran za 7/10 mora biti uhvacen i kaznjen. Kada bradate spodobe ubijaju civile po eu knda su teroristi. A kada isti ti smradovi ubijaju klince po koncertima kao da su na safariju, onda su kao" borci za slobodu".?!? Fuj, gamad

  • Nenok 25.08.2024.

    Normalno da izrael hoce kontrolu nad granicom sa egiptom !! Jer citavo naoruzanje hamasa dolazi preko egipta !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare