To je to što me zanima!

SDSS Topusko nakon što su im predsjednika uhitili zbog ratnog zločina: 'Dokazat će da nije kriv'

Predsjednika SDSS-a Topusko Dragana Ćelapa (70) sisačko-moslavačka policija uhitila je prije nekoliko dana na području Gvozda zbog sumnje da je 1991. kao pripadnik srpskih paravojnih postrojba počinio ratni zločin
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Općinske organizacije SDSS-a Topusko Dalibor Trkulja vodit će tu organizaciju stranke do izborne Skupštine umjesto Dragana Ćelapa, kojeg je policija uhitila i pritvorila jer je osumnjičen za ratni zločin 1991. protiv civilnog stanovništva, doznaje se u četvrtak iz SDSS-a. Ovakvu odluku donio je sinoć Izvršni odbor ovog ogranka na sjednici u Perni, objavljeno je na internetskih stranicama SDSS-a. 

Predsjednika SDSS-a Topusko Dragana Ćelapa (70) sisačko-moslavačka policija uhitila je prije nekoliko dana na području Gvozda zbog sumnje da je u srpnju 1991. kao pripadnik srpskih paravojnih postrojba počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Kriminalističko istraživanje provedeno je u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu.

Sisačka policija je na svojoj internetskoj stranici izvijestila o uhićenju 70-godišnjaka, ne otkrivajući njegov identitet, no da je riječ o Ćelapu potvrdio je i izvor u županijskoj organizaciji SDSS-a

“Iznenađeni smo situacijom s kolegom Ćelapom ali stranka kao organizacija mora i treba ići dalje", rečeno je na sinoćnjoj sjednici Odbora, te dodano kako vjeruju "da će Ćelap pred nadležnim institucijama dokazati da nije kriv za ono što ga se tereti”.

Redovita izborna Skupština, kako je sinoć dogovoreno, bit će održana 14. listopada u Topuskom.

O UHIĆENJU TOPUSKOG Pupovac: Zatečeni smo! Svaki ratni zločin osuđujemo i za svakom žrtvom žalimo...

Uhićenje dosadašnjeg predsjednika SDSS-a Topusko Dragana Ćelapa osumnjičenog za ratni zločin komentirao je Branko Jovičić, predsjednik Županijske organizacije SDSS-a Sisačko moslavačke županije.

“SDSS je u postupku unutarstranačkih izbora lokalnih organizacija koji se održavaju do 20. listopada i on se nije kandidirao za novi mandat na čelu SDSS-a Topusko. Rekao nam je da se zbog godina povlači i prepušta mjesto mlađima. Ja ga poznajem otkad se priključio SDSS-u i nisam bio upoznat s njegovom prošlošću", rekao je Jovičić.

Dodao je kako se "nada da će institucije napraviti svoj posao uz presumpciju nevinosti Ćelapa da nitko nije kriv dok mu se na sudu ne dokaže krivnja”.

Sinoćnjoj sjednici Izvršnog odbora SDSS-a Topusko prisustvovali su Branko Jovičić te Boro Rkman predsjednik središnjeg Izvršnog odbora i član Predsjedništva SDSS-a kojemu je Topusko matična stranačka organizacija.

'OPASAN ČOVJEK' Predsjednik SDSS-a Topusko uhićen zbog ratnog zločina!

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u srijedu je za Hinu izjavio kako je zatečen viješću da je čelnik ogranka te stranke iz Topuskog Dragutin Ćelap osumnjičen zbog ubojstva hrvatskog civila 1991., ističući kako osuđuju svaki ratni zločin i žale za žrtava.

"Zatečeni smo tim događajem jer saznanja o tome za što ga se tereti nismo imali. Svaki ratni zločin osuđujemo i za svakom žrtvom žalimo", kazao je Pupovac.

Ćelap (70) je osumnjičen da je u 1991., tada kao 37-godišnjak zajedno sa sada pokojnim, a tada 32-godišnjim i 39-godišnjim muškarcima, u poslijepodnevnim satima 17. srpnja 1991. godine, kao pripadnik paravojnih oružanih formacija tzv. sao krajine, došao u mjesto Staro Selo Topusko na području Gvozda i hitcima iz vatrenog oružja usmrtio tada 50-godišnjeg muškarca koji je upravljao traktorom koji se potom prevrnuo u kanal gdje je naknadno pronađen. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • dorat 03.10.2024.

    Cekic-sava

  • lukicluka11 03.10.2024.

    Plenkovićevi ljubimci i koalicijki partneri koji ga drže već treći mandat na vlasti.

  • Sport10 03.10.2024.

    bit ce njih jos,u obradi su

Komentiraj...
Vidi sve komentare