Milan Bandić, kandidat za hrvatskog predsjednika, na balkonu svog penthousea u zagrebačkoj Bužanovoj ulici na spravi za vježbanje suši kobasice i oveći komad slanine. Do sada je svoju zalihu šunki i kobasica držao u podrumu vikendice u Slava Gori. Možda je zbog nedostatka prostora Bandić bio primoran neobičnim odabirom nove pušnice spojiti nespojivo - spravu za vježbanje i slaninu. Kaloričnom hranom u zimskim danima očito se odlučio opskrbiti kako bi dobio još više energije i kroz predsjedničku utrku jurio poput geparda. Kampanju je započeo u Slavoniji, poznatoj prema dobrim kobasicama. Kako je nedavno izjavio da ne jede na račun Gradskog poglavarstva i da sa sobom svaki dan na posao ponese sendvič koji si sam radi, možda su ga Slavonci odlučili razveseliti velikom zalihom kobasica i slanine.
Iz Komunalnog redarstva Zagreba tvrde kako sušenje kobasica i ostalog mesa na balkonima stambenih zgrada nije kažnjivo, ali ipak u njihovu službenom glasniku na balkonu jedino preporučuju držanje cvijeća.
BANDIĆEV BAKALAR NA BIJELO
Bakalar treba ispiliti na manje komade te ih staviti u hladnu vodu i pustiti da se namaču 24 sata. Omekšani bakalar tada treba kuhati sat vremena u slanoj vodi.
ZNA PRIPREMITI I PLUĆICA NA KISELO
Plućica kuhati 45 minuta u vreloj vodi. Nakon toga ih izvaditi, ohladiti i narezati na kockice. Luk izdinstati i dodati plućica. Sve zajedno dinstati još 15 minuta.