To je to što me zanima!

Predsjednica Sindikata nakon sastanka s ministrom: Umjesto ponude dali su nam ucjenu

S obzirom da nema prijedloga o povećanju u vidu dodatka do donošenja uredbi, mi smatramo da je ovo na neki način ucjena, rekla je Šušković
Vidi originalni članak

Predstavnici Sindikata državnih službenika i namještenika u srijedu u 15 sati sastali su se s ministrom pravosuđa Ivanom Malenicom. Štrajkaju već 38 dana, što je najdulji štrajk u povijesti Hrvatske. Traže povećanje plaća za 400 eura. Kako u pregovorima do sada nije bilo pomaka, Sindikat razmatra mogućnost da pravosudni službenici prestanu rješavati i hitne sudske predmete.

TRAŽI RAZUMIJEVANJE Ivan Malenica: 'Vlada želi dogovor i izbjeći neplaćanje štrajka pravosudnih djelatnika'

- Vlada predlaže da potpišemo sporazum o tome da se dogodilo povećanje plaća u prvoj fazi, a to je ovih 180 i 60 koje je Vlada isplatila svim državnim službenicima. Kroz te uredbe do 2024. godine bi došlo do povećanja plaća u pravosuđu.  Umjesto ponude dobili smo ucjenu. Ukoliko ne prihvatimo ovakav sporazum, Vlada će sutra donijeti odluku o neplaćanju dana u štrajku, mi ćemo ovaj prijedlog pustiti na odlučivanje - rekla je predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Iva Šušković, prenosi N1.

ANATOMIJA JEDNE POBUNE Kako 'mali' štrajk u pravosuđu zagorčava Plenkiju život: 'Ovo je puno više od pitanja plaća'

- S obzirom da nema prijedloga o povećanju u vidu dodatka do donošenja uredbi, mi smatramo da je ovo na neki način ucjena. Ne znam hoće li naše članstvo ovo prihvatiti. U sporazumu nema ponude povećanja plaća. Teško je zaustaviti val nezadovoljstva. Tu povrijeđenost zašto se to sve skupa događa. I ovo što ćemo dati članstvu kao ponudu će izazvati dodatnu ljutnju - dodala je Šušković.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • vilim1234 12.07.2023.

    Gdje su satorasi da obrane Hrvatsku od njenih građana

  • winston22 12.07.2023.

    onaj čedo i gđa sloković, milijunaši, brane koga??? mene ne bi, al kad plaća ide iz drž proračuna, tu su,, koliko su poreza platili, ? tko njih kontrolira, ? nitko, uskok i pnuskok , tko?

  • Gibbs55 12.07.2023.

    Da ste radili svoj posao, a ne se dodvoravali vladajućima, sada vas ne bi mogli ucjenjivati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare