To je to što me zanima!

Predsjednica EP-a Roberta Metsola: Rad počinje 'odmah'

Metsola je rekla da će novi parlament "odmah početi s radom". "Već u utorak ... čelnici političkih skupina okupit će se na prvom sastanku parlamentarne konferencije predsjednika"
Vidi originalni članak

Aktualna predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola najavila je u ponedjeljak da će se čelnici političkih skupina u EU-u okupiti na svom prvom službenom sastanku u utorak, nakon što su provedeni izbori u cijeloj EU. 

Metsola je rekla da će novi parlament "odmah početi s radom". "Već u utorak ... čelnici političkih skupina okupit će se na prvom sastanku parlamentarne konferencije predsjednika."

Između ostalog, trebali bi "preispitati rezultate europskih izbora s ciljem izbora sljedećeg predsjednika Europske komisije i dogovoriti vremenski raspored za konstituiranje novog parlamenta", rekla je Metsola.

MARGINALCI NISU PROŠLI Analitičar o izborima: Rezultati odraz niske izlaznosti, Skočak bi mogla kapitalizirati svoj uspjeh

"Tijekom sljedećih tjedana trebat će se konstituirati političke skupine i formirati većina kako bi se radilo na političkom programu koji će određivati smjer naše Unije u narednim godinama."

"Novi parlament održat će svoju inauguralnu sjednicu u Strasbourgu 16. srpnja", rekla je Metsola.

"Kao predsjednica ovog parlamenta, ove današnje rezultate vidim kao znak povjerenja naroda, da parlament nastavi voditi europsku agendu u sljedećih pet godina, ali i kao signal da trebamo još više raditi kako bismo doprli do ljudi. Europa je glasala. Demokracija je živa i naš će parlament biti konstruktivan i nastavit će raditi za sve Europljane."

Idi na 24sata

Komentari 1

  • neidemdalje 10.06.2024.

    koji rad ?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare