To je to što me zanima!

Pravoslavni svećenik palio je svijeće za hrvatske branitelje, SPC: 'On nas ne predstavlja!'

Dolazim u svoje ime i dio sam Srpske pravoslavne crkve, rekao je pravoslavni đakon koji je u Kninu odao počast hrvatskim braniteljima te svim civilnim žrtvama, hrvatskim i srpskim
Vidi originalni članak

Svećenik Srpske pravoslavne crkve palio svijeće za hrvatske branitelje, đakon Ilija obrukao srpske žrtve, naslovi su na srpskim portalima nakon što je đakon Ilija Čalina 5. kolovoza u Kninu odao počast hrvatskim braniteljima te svim civilnim žrtvama. 

Kako je ovaj pravoslavni đakon rekao za Slobodnu Dalmaciju, on je kao dijete 'Oluje' prvi put došao u Knin, a rodom je iz Like. Živi u Zagrebu, a u Knin je stigao s Udrugom hrvatskih branitelja pravoslavne vjere iz Karlovca. Kako je rekao, prvi je koji je na obljetnicu Oluje stigao ispred Srpske pravoslavne crkve, ali je naglasio da nema njihov blagoslov.

- Dolazim u svoje ime i dio sam Srpske pravoslavne crkve - rekao je đakon.

Kako prenosi Kurir, oglasila se Srpska pravoslavna crkva koja je objavila kako je čovjek koji je palio svijeće za hrvatske branitelje raščinjeni đakon.

- Pošto imenovani raščinjeni đakon nije svećeničko lice niti je povezan s nehom parohijom ili drugom crkvenom ustanovom, njegov postupak se ne može dovoditi u vezu sa Srpskom pravoslavnom crkvom - objavili su.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • HerojTito7 06.08.2024.

    pravoslavna,katolička,ova,ona,.sve ista stvar i sve samo zlo...

  • NenadZG 06.08.2024.

    Znači li to da Srpska pravoslavna crkva ne priznaje žrtve? još jedan pokazatelj da je religija problem. Dakle, tumači vjere su problem.

  • bcelija 06.08.2024.

    Pope svaka ti čast! Kad bi se ovi tvoji posuli pepelom i ispričali se sve bi dalje išlo puno lakše . Kao što su se Nijemci nakon rata ispričali za grijehe i već 60-tih počeli dolaziti na more a narod je učio njemački da bi ih posluživao u hotelima i restoranima. Za sada ovdje i tamo raste samo neopisiva mržnja u pojačanju. Gdje je tome kraj? Možda u nekom novom ratu? Želi li to itko?

Komentiraj...
Vidi sve komentare