To je to što me zanima!

VIDEO Opet incident! Pernar i njegova ekipa urlali, Tomašević je prekinuo presicu i otišao

Tomašević je otvorio pješačku zonu u Zagrebu, a na presicu je opet upao Ivan Pernar koji je divljao s još nekoliko ljudi. Stajao je uz gradonačelnika i upadao mu u riječ dok ovaj nije prekinuo presicu
Vidi originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević (41) u subotu je otvorio novu pješačku zonu na dijelu Masarykove ulice - od Gundulićeve do Tesline, te na dijelu Preradovićeve - od raskrižja s Masarykovom i Teslinom do Berislavićeve ulice.

POGLEDAJTE VIDEO: Pernar upao na presicu

- Kao što smo najavili u programu, želimo da se što veći broj putovanja u gradu obavlja javnim prijevozom, biciklom ili pješice. Zato uz pomoć 40 milijuna eura iz EU fondova nabavljamo 20 novih tramvaja, zato nabavljamo i 11 rabljenih tramvaja, zato ćemo ići u nabavu još 20 novih tramvaja, kao i stotinu autobusa na alternativne izvore energije. Sve to će u konačnici smanjiti i gužve u motornom prometu, a Zagreb učiniti zelenijim i čišćim za sve - rekao je ranije Tomašević. 

Svjetski poznat street art umjetnik Lunar oslikao je križanje Preradovićeve, Tesline i Masarykove, a građane očekuje i kulturno-umjetnički program koji će se održavati kroz nekoliko dana.

Pernar opet napravio incident

Ni ova presica nije mogla bez Ivana Pernara koji je stajao uz gradonačelnika i nešto mu dobacivao.

Uključili su se i drugi koji su došli s Pernarom, dobacivanje se pretvorilo u urlanje i Tomašević je rekao da nema smisla nastaviti presicu. Pozvao je građane i novinare da prošeću s njim uređenom pješačkom zonom.

Prije toga je Pernara utišao aplauz građana i novinara.

- Evo vidite, ovo misle o vama - rekao mu je Tomašević.

Što se mijenja u prometnoj regulaciji?

Mijenja se dopušteni smjer kretanja Berislavićevom ulicom - od istoka prema zapadu, s pristupom iz Gajeve.

Fazno će se uspostavljati i nova prometna regulacija koja će osigurati više sigurnih površina za pješake i bicikliste, uz osiguravanje protočnosti motornog prometa:

- U Gundulićevoj, između Varšavske i Hebrangove, ukinut će se prometna traka prema jugu, a dvije prometne trake za smjer sjever pomaknuti prema sredini kolnika, s čije će obje strane biti obilježene biciklističke trake na kolniku (po jedna za svaki smjer), a sadašnje biciklističke staze uklonit će se s nogostupa čime će pješaci dobiti više slobodnog prostora.

- Na sjevernoj strani Trga Republike Hrvatske (HNK) obilježit će se biciklistička infrastruktura, kao i na početnom dijelu Masarykove, do Gundulićeve, sa samo jednom prometnom trakom u smjeru istoka i obostranim biciklističkim trakama na kolniku.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • aingemahtec 17.09.2023.

    Mogu mislit ko mu plješće .....joga, LGBT, polupani bezmozgovići I likovi poput patuljastog kvazipankera

  • yellowZG 17.09.2023.

    fool me once shame on you,fool me twice shame on mee,fool me third time hm,hm.......

  • abava 17.09.2023.

    Je li ono Habijan iza Pernara?

Komentiraj...
Vidi sve komentare