To je to što me zanima!

Gradonačelnica Petrinje: Nisam iznenađena zbog Dumbovićevog uhićenja. Bilo je tu nepravilnosti

U Petrinji je jutros uhićen bivši gradonačelnik Darinko Dumbović i njegov sin Darko Dumbović zbog sumnje da je Darinko pogodovao svome sinu
Vidi originalni članak

U Petrinji je jutros uhićen bivši gradonačelnik Darinko Dumbović i njegov sin Darko Dumbović zbog sumnje da je Darinko pogodovao svome sinu, direktoru građevinske tvrtke Titan Commerce pri dodjeli gradskih poslova.

PRATITE UŽIVO:

Gordana Pendelin, pročelnica za financije Petrinje, Ivan Prskalo, zamjenik gradonačelnice i petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes komentirali su današnje uhićenje bivšeg gradonačelnika Darinka Dumbovića.

- Tema današnje konferencije trebala je biti puno ljepša, trebala je biti obnova najužeg centra grada, koji je zaštićen kao kulturna baština - rekla je gradonačelnica Komes dodavši kako su htjeli izvijestiti i o brojnim projektima koje su završili i započeli u posljednjih godinu dana. Sve to, kaže gradonačelnica, kako bi poslali poruku Petrinjcima da grad nije grad duhova i da ljudi nisu odustali od Petrinje. Ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek trebala je također sudjelovati na konferenciji, ali će zbog uhićenja odgoditi ovu temu za nekoliko dana.

Većina susjeda zavukla se u svoje kuće i ne žele komentirati Dumbovicevo uhićenje. Nekolicina Petrinjaca rekla nam je da ih uhićenje nije iznenadilo, da se znalo po gradu što rade, ali nitko se nije usudio ništa poduzimati.

- Naravno da ne iznenađuje. Ja sam u prošlom mandatu bila gradska vijećnica i kao HDZ smo neprestano ukazivali na nepravilnosti koje su se događale u gradskoj upravi na čelu s bivšim gradonačelnikom. Osobno sam ukazivala na nepravilnosti povodom sukoba interesa koje je gradonačelnik imao kao skupština gotovo svih trgovačkih društava. Napomenula bih da je povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo postupak s trgovačkim društvom Privreda. Moram napomenuti da kao skupština nije bio samo u toj firmi u sukobu interesa, već i u drugim trgovačkim društvima jer su iste poslovale s firmom gradonačelnikova sina - dodala je gradonačelnica Komes.

U tom poslovanju je bilo direktno dogovaranje poslova bez natječaja i poziva. Puno prije kampanje, dok sam bila gradska vijećnica, i sama sam prijavila kazneno bivšeg gradonačelnika Dumbovića za prijetnju koju mi je javno pred kamerama izjavio jer sam neprestano istraživala taj slučaj i propitkivala o radovima koje je radila tvrdila gradonačelnikova sina - dodala je.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • uwaga 14.06.2022.

    Kaže gospođa da imaju nultu stopu tolerancije na kriminalne radnje, a Hdzovc@

  • ilmare 14.06.2022.

    Gradonacelnica se ne čudi ,jer je bilo nekih nepravilnosti ? Valjda je htjela kazati kriminalnih radnji?? Zbog nepravilnosti se ne provode spektakularna uhićenja

  • 14.06.2022.

    Ciciban, Ciciban 😵‍💫

Komentiraj...
Vidi sve komentare