To je to što me zanima!

Plenković o stadionu Dinama: Potpisat ćemo 2 sporazuma. Dat ćemo Crkvi 10 zemljišta u gradu

Plenković je jučer tijekom posjete Varaždinu najavio kako će na današnjoj sjednici Vlade biti govora i o rješavanju problema Dinamovog stadiona na Maksimiru
Vidi originalni članak

Na dnevnom redu sjednice Vlade u četvrtak je prijedlog izmjena i dopuna Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, prijedlog izmjena i dopuna Zakona o morskom ribarstvu (EU) te više konačnih prijedloga vezanih uz mirovinske fondove.

Osim toga, na Vladi će biti govora i o Dinamovom stadionu na Maksimiru.

- Sutra će na Vladi biti sporazum Vlade i Zagrebačke nadbiskupije o rješenju problema Dinamovog stadiona, ali o tome ćemo više sutra - rekao je jučer Plenković tijekom boravka u Varaždinu.

PRATITE UŽIVO:

Plenković je na početku govorio o zaključcima s klimatske konferencije u Dubaiju, a osvrnuo se na dolazak vozila Bradley u Hrvatsku.

- Imali smo jutros dodjeljivanje ugovora za energetsku učinkovitost, čime dajemo doprinos dekarbonizaciji. U Hrvatsku su prije par dana došla prva oklopna vozila Bradley, koja su dio pomoći SAD-a u Hrvatskoj, bit će obnavljana u tvornici Đuro Đaković. Sukscesivno će dolaziti, sada 22 i tako ćemo osnaživati Hrvatsku vojsku - poručio je premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade, koju je i ovog puta otvorio s pola sata zakašnjenja.

- Drago nam je da je otvorena crkva sv. Marka nakon obnove, to je simbol Zagreba. Nazočili smo prvoj misi - rekao je Plenković.

Otvorili su, podsjetio je, i hitni bolnički prijem u Osijeku. 

- Čestitke KB-u Merkur na 25 . godišnjici prve transpalatacije jetre - dodao je.

Osvrnuo se na odron otpada na Jakuševcu.

- Odgovornost za odlagalište je prije svega na razini Grada. Izražavamo potporu ozlijeđenom radniku, a što se tiče rješavanja ovog problema mi ćemo razgovarati s predstavnicima Grada i dati svoj doprinos rješavanju problema koji očito postaje ozbiljan problem i što se tiče sigurnosti radnika - rekao je Plenković.

Što se tiče afričke svinjske kuge, kazao je kako jutros nemamo ni jedan novi slučaj i pozvao sve na maksimalnu odgovornost i strpljenje kako bi se suzbila epidemija do kraja.

- 12 milijuna eura smo dali za oko 1300 posjednika kako bi se nadoknadila šteta zbog gubitka i eutanazije svinja, kojih je svega 35.000, dakle samo tri posto od ukupnog fonda svinja u Hrvatskoj. Što se tiče prosvjednika, jučer je bilo 18 prosvjednika, danas ih je oko 20. Razumijemo da im je teško, ali Vlada je tu, država je tu, sredstva su tu, bit će kompenzirani za štetu koju su pretprjeli - rekao je.

Vlada, najavio je, rješava i pitanje zemljišta koje je bilo problem za rekonstrukciju stadiona Maksimir.  

- Usvojit ćemo danas odluke o sklapanju dvaju sporazuma - jedan sa Zagrebačkom nadbiskupijom i drugi sa Gradom Zagrebom vezano za rekonstrukciju gradskog stadiona Maksimir i izgradnje ili rekonstrukcije objekata Katoličke crkve na 10 lokacija u Zagrebu, što će biti na zadovoljstvo brojnih vjernika jer se radi o lokacijama u glavnom gradu na kojima crkvi trenutno nema. Vodili smo intenzivne razgovore kako bismo riješili dugogodišnji spor i time realiziramo temeljni preduvjet za početak izgradnje primjerenog stadiona za potrebe nogometnih utakmica Dinama i reprezentacije. Vjerujem da ćemo na ovaj način stvoriti sve preduvjete da se, zahvaljujući sjajnim rezultatima Hrvatske nogometne reprezentacije, osobito ove generacije predvođene Lukom Modrićem i uz vodstvo Dalića, i u infrastrukturnom smislu  krene u realizaciju - kazao je premijer.

Crkve ili crkveni objekti, dodao je, izgradit će se na lokacijama u Botincu, Svetoj Klari, Jakuševcu, Blatu, Jelkovcu, Sesvetskim selima, Sesvetskom Kraljevcu, Kajzerici, Španskom i Trnjanskoj Savici.

Uskoro opširnije...

Idi na 24sata

Komentari 61

  • HerojTito5 20.12.2023.

    doći će jednom i crkvi kraj, dobro uvijek pobijedi zlo

  • pošteni hrvat 07.12.2023.

    Idemooo, crkva i mafija se dogovaraju i vode nam državu!! Naravno uz pomoć pupija i ugroženih manjiba!

  • Car.Mrgud 07.12.2023.

    Koja ćeš to ti dati zemljišta? Imaš svoja? Javne površine su NAŠE vlasništvo, ne vaše hade3enjarsko, kao ni Markov trg...stoga, piss off. Daj im svoja na Hvaru ili kakav kamenjar u Lici, Imockom ili čavoglavama...tamo su ti svi na ""izvolte" i daju sve, dobrovoljno. Od..bi, barem iz Zagreba kad već ne iz Hrvatske....

Komentiraj...
Vidi sve komentare