To je to što me zanima!

Požar na Jankomiru kod Rimca: Došlo je do manjeg toplinskog incidenta kod testiranja baterije

Svi naši sigurnosni protokoli djelovali su učinkovito i nitko nije ozlijeđen, kažu nam iz Rimac Grupe dodajući kako je prilikom testiranja prototipa baterije na odjelu za testiranje došlo do manjeg toplinskog incidenta
Vidi originalni članak

U petak oko 17 sati izbio je požar u objektu Rimac Grupe na Jankomiru u Zagrebu.

Kako doznajemo, požar je nastao u izoliranom dijelu objekta predviđenom za testiranja zbog čega nije postojala opasnost od daljnjeg širenja.

EVAKUIRALI STANARE Požar stana u Splitu izazvao je pokvareni kalorifer, stariji muškarac lakše je ozlijeđen

Kontaktirali smo i Rimac Grupu za više informacija, od koje saznajemo kako se zapalio prototip baterije u ranoj fazi testiranja.

- Možemo potvrditi da je tijekom testiranja prototipa baterije za jedan od projekata u ranoj fazi u odjelu za testiranje u objektu Rimac Grupe na Jankomiru došlo do manjeg toplinskog incidenta. Svi naši sigurnosni protokoli djelovali su učinkovito i nitko nije ozlijeđen, osoblje je evakuirano, a naši sustavi za gašenje požara radili su kako je predviđeno - rekla nam je Marta Longin iz Odjela komunikacija Rimac Grupe.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Splitski cvit 11.02.2023.

    Od sada ne pišite o požarima nego o toplinskim incidentima manjim ili većim ovisi o površini i šteti.

  • dahvaul 11.02.2023.

    Svi samo šute a strujić auto čisto zlo.Em je skuplji em ima rok trajanja (kolko i baterije) em me niko nemre uvjeriti kak struja i voda idu zajedno.Tak da ti auti stoji godinama vani nema te izolacije da vlaga neće doći do baterije.Druga stvar kupiš novi pređeš 500km za pet godina 300km a poslije do dučana i nazad.Pa vas pitam kome će te prodati rabljeni auto na struju?

  • Medenko 11.02.2023.

    Svi ste vi zavidni ,covjek je od nicega napravio firmu vrijednu milijarde a Elon Mask dobio na stotine milijardi potpore od americke vlade a u Hrvatskoj ako nisi Udbasko dijetene mozes nista napravit

Komentiraj...
Vidi sve komentare