To je to što me zanima!

Požar kraj kompleksa u Segetu Donjem je podmetnut? 'Postoje indicije, već traže počinitelja'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sve goste evakuirali smo na vrijeme, a veliki dio njih već se vratio u svoj smještaj nakon što su stručnjaci i institucije za to dale zeleno svjetlo, rekla je predsjednica uprave ugroženog kompleksa Apartmani Medena
Vidi originalni članak

Požar je krenuo u neposrednoj blizini našeg kompleksa, a samo zahvaljujući izostanku vjetra i herojskoj organizaciji svih službi, a napose vatrogasaca spriječena je potencijalna katastrofa. Vatra je doprla do krajnjih rubova kompleksa Apartmani Medena te je prouzročena manja materijalna šteta. Sve goste evakuirali smo na vrijeme, a veliki dio njih već se vratio u svoj smještaj nakon što su stručnjaci i institucije za to dale zeleno svjetlo. Također, gostima smo ponudili svu infrastrukturnu, logističku i zdravstvenu pomoć no srećom nije bilo potrebe za istom.

Izjavila je  to Petra Jurlina, predsjednica uprave Apartmana Medena d.d., dan nakon velikog požara u Segetu Donjem kraj Trogira, koji je ugrozio njihov kompleks.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Požar su gasila tri kanadera i sve raspoložive vatrogasne snage od Omiša do Trogira. Iako se požar približio obiteljskim kućama i samom kompleksu Medena veća šteta nije zabilježena niti su u ijednom trenutku životi i zdravlje mještana ili gostiju bili ugroženi. I danas ondje dežuraju vatrogasci, koji rade na sanaciji požarišta.

Jurlina dodaje kako je cjelokupno tehničko osoblje Apartmana Medena u visokoj pripravnosti te iz minute u minutu slijedi naputke stručnih službi.

- Ovim putem bih zahvalila vatrogascima koji su obranili Seget Donji i koji su izuzetnom brzinom, organizacijom i umirujućim pristupom ugasili najveći ovogodišnji sezonski požar. Također u ime našeg kompleksa izražavam zahvalu predstavnicima Splitsko-dalmatinske županije i civilne zaštite - kazala je Jurlina. 

- Postoje snažne indicije da je požar podmetnut te da policija i istražitelji već provode intenzivne aktivnosti u cilju pronalaženja počinitelja - rekla je Jurlina medijima.

Iz PU splitsko-dalmatinske rekli su za 24sata kako za sada ne mogu potvrditi navode te kako je istraga u tijeku.

- Očekuje se kako bi očevid trebao početi u popodnevnim satima. Nakon toga ćemo znati više informacija - rekli su iz policije.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • concept2 19.07.2024.

    Donjeti zakon da se izgoreno šumsko ili poljoprivredno zemljište 30godina ne smije pretvarati u građevinsko i problem šumskih požara riješen.

  • Trag u beskraju 19.07.2024.

    Treba vidjeti tko ima najviše interesa da se ovo atraktivno područje pretvori u građevinsko. Za par godina kad započne gradnja atraktivnih vila na opožarenom području priupitat vlasnika je li se zahvalio piromanu.

  • Florijan1974 19.07.2024.

    Lijepa lokacija bila je to stoljetna borova šuma, zapela je odavno ta lokacija zločincima povezanim s svim dosadašnjim vladama, požar je vjerojatno podmetnut i da se teren proglasi građevnim, HDZ i DP imaju dovoljno ruku sa žetončićama da ozakone ovi zločin. Sve su pokrali, devastirali, uništilli i sada vrše napad na primorske obalne terene , uskoro će i privatne posjede krasti i proglašavati za državni interes. Turista je sve manje , jer obala se devastira i betonizira temeljito, umjesto odmora turisti doživlajavju teror, svih vrsta, pljačaku taksista, prehrambenih lanaca, ugostitelja i ostale lopovske bagre...

Komentiraj...
Vidi sve komentare