To je to što me zanima!

Potpora: Ministri obrane G7 podržavaju 'nepovratan put' Ukrajine u NATO savez

Ministri obrane vodećih demokracija svijeta, G7 zemalja, podržavaju "nepovratan put Ukrajine prema punoj euroatlantskoj integraciji, uključujući i NATO članstvu", objavili su u zajedničkom priopćenju
Vidi originalni članak

"Naglašavamo svoju namjeru da nastavimo pružati podršku Ukrajini, uključujući i kratkoročnu i dugoročnu vojnu pomoć," u njezinoj borbi protiv Rusije, rekli su ministri G7 zemalja nakon sastanka u talijanskom gradu Napulju.

"Ponovo potvrđujemo našu nepokolebljivu potporu slobodi, suverenitetu, neovisnosti i teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine, koliko god je potrebno", dodali su.

Italija je 2024. godine predsjedateljica skupine koja broji i Sjedinjene Države, Kanadu, Veliku Britaniju, Francusku, Njemačku i Japan. Predstavnici Europske unije, NATO saveza i ukrajinski ministar obrane također su se pridružili razgovorima u Napulju.

Ministri su također pozvali Iran da prestane podupirati palestinski Hamas, kao i libanonski Hezbolah i hutiste u Jemenu.

OŠTAR ISTUP Zelenski postavio ultimatum: 'Ili nas primite u NATO ili ćemo stvoriti svoj nuklearni arsenal!'

G7 "poziva Iran da se suzdrži od davanja potpore Hamasu, Hezbolahu, hutistima i drugim nedržavnim akterima kao i od poduzimanja bilo kakvih dodatnih mjera koje bi mogle destabilizirati regiju i pokrenuti proces nekontrolirane eskalacije", rekli su ministri u zajedničkoj izjavi.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Antimor 19.10.2024.

    Ministri obrane G7 podržavaju nepovratan put u treći svjetski rat!

  • Dalićevac 19.10.2024.

    Hrvati podržavaju članstvo prijateljske Ukrajine u NATO savezu.

  • Prekobicnjak 19.10.2024.

    Kako to će izgledati pobjeda Ukrajine?

Komentiraj...
Vidi sve komentare