To je to što me zanima!

Grci ispitali zadnjih 35 Hrvata: Priznali su krivnju za tučnjavu, negiraju upletenost u ubojstvo

Rezultati DNK analize s nestrpljenjem se čekaju, a odvjetnik obitelji ubijenog rekao je da su dosad prikupljeni dokazi vrlo nejasni i da je iz njih nemoguće zaključiti tko je počinitelj
Vidi originalni članak

Posljednja skupina od 35 uhićenih dinamovih navijača u Grčkoj stigli su na sud, a nakon ispitivanja određen im je istražni zatvor. Za svih 70 osoba koje su bile ispitane tijekom petka i subotu, grčki suci su odredili zadržavanje u pritvoru.

Kako piše HRT, zadnja skupina od 35 Hrvata je priznala krivnju za sudjelovanje u tučnjavi, ali negiraju upletenost u ubojstvo Michalisa Katsourisa (29), navijača AEK-a. Grčki mediji prenose da će prva skupina ispitanih biti poslana u 16 različitih zatvora.

UBOJICA NAVIJAČ AEK-a?! Kruži informacija da je Grka ubio huligan AEK-a. Odvjetnik uhićenih Hrvata: 'Prvi glas...'

Rezultati DNK analize s nestrpljenjem se čekaju, a odvjetnik obitelji ubijenog rekao je da su dosad prikupljeni dokazi vrlo nejasni i da je iz njih nemoguće zaključiti tko je počinitelj. 

Obitelj ubijenog je istaknula kako ne žele da itko bude pogreško optužen, već da samo žele pravdu za svog sina.

BOYSI U PRIVORU Olivera je u grčkom zatvoru bila 8 godina: 'Osude te bez dokaza lako, ovo će jako dugo trajati'

Kako prenose grčki mediji, navijačima se na teret stavljaju četiri kaznena djela: sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, ubojstvo iz nehaja, izazivanje eksplozija i posjedovanje eksplozivnog materijala.

Kako tvrdi Vasilis Noulezas, odvjetnik trojice uhićenih Hrvata, moguće je da policija ima snimku ubojstva, ali i oružje kojim je ubijen 29-godišnjak. Čudi ga, kaže, i što je dio grčkih navijača pušten i prije odlaska na sud. 

NADA SE SLOBODI ZA UHIĆENE Odvjetnik uhićenih Hrvata tvrdi: Policija ima nož kojim je ubijen Michalis. Mogu otkriti krivca

- Nekoliko naših državljana je ozlijeđeno, imaju ubodne rane od noža, na neke su ispaljivane signalne rakete, rekao je odvjetnik Mario Medak, pravni savjetnik članova obitelji uhićenih Bad Blue Boysa.

Roditelji uhićenih Boysa pozvali su hrvatske vlasti da reagiraju te optužuju Grčku za maltretiranje i kršenje prava uhićenih. Hrvatska diplomacija od prvog dana je uključena i brine za uvjete i sigurnost pritvorenih hrvatskih državljana u Ateni, priopćilo je u nedjelju hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • fabercastell 14.08.2023.

    Nadamo se da ce te ih min 1-2 godine spremiti u buksu

  • 14.08.2023.

    valjda će sad i svi ostali slijedit primjer grčke

  • Uspravan 14.08.2023.

    Što svi cičite? HULIGANI su PRIZNALI da su KRIVI. Basta! Sada dolazi vrijeme KAZNI. Čisti kapitalizam: svakome kazna prema zaslugama i količini energije, koju je svaki delikvent uložio u tučnjavi. Iskreno im želim, dugogodišnje ljetovanje u Grčkoj s rešetkastim sunčanjem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare