To je to što me zanima!

Porezna uprava će slati rješenja za porez na nekretnine. Onima nezadovoljnima ostaje - žalba

Građani se ipak neće sami prijavljivati. Grad ili općina već imaju bazu nekretnina koje služe za stanovanje jer se na njih plaća posebni razred komunalne naknade. Sada bi sve te podatke trebali poslati Poreznoj.
Vidi originalni članak

Na službenom predstavljanju poreza na nekretnine u ponedjeljak, ravnatelj Porezne uprave Božidar Kutleša je rekao da će građani sami morati prijaviti svoje prazne stanove ili one koje su u turističkom najmu kako bi im se razrezao novi porez. Tako je, inače bilo i s porezom na kuće za odmor. Međutim, do konačnog prijedloga zakona koji je poslan u javno savjetovanje u srijedu, to je ipak promijenjeno.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 87

  • justice12 27.09.2024.

    Pitanje za sve vas,da li ce se odrzati prosvjed za umirovljenike?I da li itko namjerava doci,osim umirovljenika?S obzirom na sve namete,korupciju i kriminal.U drugim zemljama,ljudi su raspisali referendum za takve stvari,da se to sprijeci.Ovakav program koji se predstavlja za dobrobit mladih i priustivost stanovanja,je jedan veliki igrokaz,kao i svi drugi koji su vam predstavljeni.A za one,koji misle da se njih to ne tice,to ce tek vidjeti.Jer ako im i ovo prodje,tek cete onda vidjeti sta je slijedece.Raspisite referendum,uvedite zakon o porijeklu imovine .Znaci,vase nekretnine ce oporezivati,a drzavne ce zjapiti prazne,bez ikakvih nameta.I to je vama posteno?A da ne spominjemo crkve koje se tu nece racunati.Pa kad znamo koliko milijardi treba nadoknaditi vodecima,nije tesko zbrojati dva i dva.I da,daj im jos malo dignite place.

  • 27.09.2024.

    Spremamo velike prosvjede

  • Ursula 27.09.2024.

    Neka me netko prosvijetli,plaćamo komunalnu naknadu i slivne vode,a nigdje šahta da te slivne vode odvede.Godinama uredno plaćamo to šta nas poplavi,Sad opet još jedan porez.Platili smo porez prilikom kupovine nekretnine.Da platim stanarinu još državi u vlastitoj kući.Treba njima uvesti porez za nesposobnost vođenja države!

Komentiraj...
Vidi sve komentare