To je to što me zanima!

Popularnog franjevca maknuli su sa Svetog Duha nakon što je stigla prijava za zlostavljanje

Kako Večernji list neslužbeno doznaje, radi se o prijavi za spolno zlostavljanje maloljetnika i primjeni smjernica HBK-a za spolno zlostvavljanje maloljetnika i ostalih ranjivih osoba
Vidi originalni članak

Provincijal fra Miljenko Hontić poštujući kanonske propise, a radi dobra Crkve, u srijedu 16. listopada 2024. godine donio je odluku o privremenoj mjeri zabrane javnog vršenja svećeničke službe fra Vladimiru Vidoviću, svih dužnosti u provinciji te mu izrekao privremenu mjeru javnog djelovanja povezanog sa sakramentom svetoga reda. Kako Večernji list neslužbeno doznaje, radi se o prijavi za spolno zlostavljanje maloljetnika i primjeni smjernica HBK-a za spolno zlostavljanje maloljetnika i ostalih ranjivih osoba.

- Nakon obavijesti o mogućem kaznenom djelu i prikupljanja osnovnih podataka provincijal je podnio i prijavu nadležnim kanonskim institucijama i Državnom odvjetništvu te je otvoren za potpunu suradnju s civilnim vlastima. Poštivajući interes javnosti, provincija poziva medije da se prilikom izvještavanja o ovom događaju suzdrže od otkrivanja detalja mogućeg kaznenog djela kako bi poštivali sve zakonske odredbe i zaštitili sve dionike te civilnim vlastima omogućili provedbu sveobuhvatne istrage učemu će imati punu podršku i suradnju cijele Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca - piše u priopćenju.

- Budući da je fra Vladimir Vidović uz svećeničke, obnašao i brojne druge dužnosti unutar provincije te je bio definitor, predsjednik Uredničkog vijeća Veritasa i ravnatelj Doma sv.Antuna Padovanskog, iste će privremeno biti povjerene drugoj braći franjevcima.Provincija ovom prigodom izražava žaljenje radi cijeloga slučaja, nudi ispriku ukoliko seistragom i postupkom utvrdi kaznena odgovornost fra Vladimira Vidovića - dodaju u priopćenju.
 

Idi na 24sata