To je to što me zanima!

Ponovno svijetli natpis 'Bolnica' na Sušaku u Rijeci: Uskoro će joj 90 godina, sve smo obnovili...

Sušačka bolnica otvorena je u prosincu 1934., uskoro će joj 90 godina. Toliko je bio star i svijetleći natpis na njoj koji, međutim, dugo nije svijetlio. Obnovili su ga
Vidi originalni članak

"Ponovno svijetli natpis sušačke bolnice, star 90 godina", pohvalili su se na društvenim mrežama iz KBC-a Rijeka. Izvorni natpis „Bolnica“ i simbol centralne zgrade lokaliteta Sušak nedavno je, napisali su, u potpunosti obnovljen i ponovno svojim svjetlom označava ovo, za mnoge korisnike i stanovnike grada Rijeke važno mjesto.

"Natpis je desetljećima u svom derutnom stanju svjedočio proteku vremena, a sad je obnovljen poštujući izvornost oblika i materijala pa je u potpunosti jednak izvornom. Uprava KBC-a Rijeka zahvaljuje sugrađanima na poticaju i inicijativi te vjeruje da je ovo samo jedan od brojnih koraka koje poduzima kako bi u svim segmentima ispunila očekivanja velikog broja korisnika i svih drugih građana", poručuju iz uprave riječkog KBC-a. Sušačka bolnica otvorena je 16. prosinca 1934. i uskoro obilježava punih 90 godina svog rada. Bolnička infrastruktura je, osim što je mjesto pružanja zdravstvene zaštite, nedjeljiv dio grada i zajednice, napominju. Upravo su na ovom, sušačkom lokalitetu, gdje se nekad nalazilo i rodilište, rođene brojne generacije Riječana, Primoraca općenito, Gorana, mnogih drugih. 

Od travnja ove godine na Sušaku radi novi bolnički kompleks, s novoopremljenim hitnim prijamom za djecu i hitni prijem za žene, polikliničkim ambulantama, operacijskim salama, rađaonicama, jedinicama intenzivnog liječenja, bolesničkim sobama, sobama za babinjače, djecu i roditeljsku pratnju, no tu su i predavaonice i prostor namijenjen odvijanju vrtićkog i školskog programa za djecu - pacijente. Cijeli novi kompleks prostire se na 70 tisuća četvornih metara, od kojih je 40 tisuća isključivo medicinskih. Nova centralna zgrada ima osam etaža i podzemne garaže s oko 400 parkirnih mjesta. Stara centralna zgrada ima, međutim, novi-stari natpis i, prije svega, dušu staroga Sušaka. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare