To je to što me zanima!

Policija spriječila pokušaj krijumčarenja migranata: Sirijac uhićen u Hrvatskoj Kostajnici

Policija je utvrdila da je vozač vozila s njemačkim oznakama prevozio strane državljane koji su ilegalno prešli granicu Hrvatske, u zamjenu za dogovoreni novčani iznos
Vidi originalni članak

Policijski službenici PU sisačko-moslavačke spriječili su krijumčarenje stranih državljana u petak, 20. rujna, u večernjim satima na području Hrvatske Kostajnice, u sklopu operacija suzbijanja krijumčarenja migranata i nezakonitih migracija, objavila je policija.

- Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. Kaznenog zakona provedeno je kriminalističko istraživanja nad 20-godišnjim sirijskim državljaninom. Utvrđeno je da je u vozilu njemačkih nacionalnih oznaka, iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozio strane državljane koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske - javljaju iz policije.

NAPALI NOVINARE Policija za 24sata o incidentu pred kućom uhićenog HDZ-ovca: 'Provjeravamo što se dogodilo'

- Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. Kaznenog zakona, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom odvjetništvu - izvijestili su iz PU sisačko-moslavačke.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Sasadm 23.09.2024.

    zamisli migrantkoj je dobio azil krijumčario migrante,

Komentiraj...
Vidi sve komentare