To je to što me zanima!

Policija se oglasila o koncertu u Imotskom: Znamo tko je omotao spomenik Tina Ujevića

Napominjemo da ćemo nastaviti analizirati javno dostupne snimke kao i snimke policije, s ciljem procesuiranja počinitelja protupravnog ponašanja, objavila je policija
Vidi originalni članak

Splitsko-dalmatinska policija izvijestila je kako jučer prije, za vrijeme i nakon održavanja koncerta u Imotskom nisu zabilježena oštećenja imovine, narušavanje javnog reda i mira u većem obimu niti ozljeđivanje osoba. 

- U počinjenju prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zatečeno je 14 osoba. Jedna od navedenih osoba zatečena je u prodaji predmeta sa simbolima kojima se remeti javni red i mir, zbog čega je prekršajno procesuirana, a o prodaji na javnom mjestu obaviješten je Državni inspektorat - rekli su iz policije. 

KOMENTAR: IGOR ALBORGHETTI Dernek u Imotskom slavi ubojice Hrvata i prodavače Dalmacije

Dodaju i kako su u jednoj intervenciji  prema pet osoba uporabili sredstva prisile, a protiv 42 osobe pokrenuti su prekršajni postupci zbog zlouporabe pirotehnike.

- Do sada provedenim mjerama i radnjama utvrđen je identitet osobe koja je 6. kolovoza na trgu u Imotskom, preko zvučnika koji su postavljeni na prozor ugostiteljskog objekta, reproducirala pjesme protupravnog sadržaja te će se nad njom provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Javno poticanje na nasilje i mržnju - objavila je splitska policija.

STIGLO TISUĆE OBOŽAVATELJA FOTO Thompson zapjevao pred punim stadionom: Pogledajte atmosferu koncerta u Imotskom

Dodaju i kako je utvrđen identitet osobe koja je dana 6. kolovoza na spomenik Tinu Ujeviću u Imotskom postavila zastavu sa simbolima kojima se remeti javni red i mir te je nad njom  provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog čega je prekršajno procesuirana.

- Napominjemo da ćemo nastaviti analizirati javno dostupne snimke kao i snimke policije, s ciljem procesuiranja počinitelja protupravnog ponašanja prije, za vrijeme i nakon održavanja navedenog javnog okupljanja - rekla je policija. 

PJEVALE SE I USTAŠKE PJESME Sramota u Imotskom: Mladić je pred kamerama digao desnicu

Zaključuju i kako je nakon sinoćnjeg koncerta 46 osoba isključeno iz prometa i procesuirano jer je utvrđeno da su nakon javnog okupljanja upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.

Idi na 24sata

Komentari 105

  • kowica 10.08.2024.

    Bravo..tko god da jesi...kad je trebalo braniti Hrvatsku,HOS je bio dobar..mada su ih se i onda pokušavali riješiti ali krv ničiju nisu odbijali..

  • taki vaki naki 09.08.2024.

    Naravno da policija zna, uvijek neka špija sve prati i prijavljuje... evo nedavni primjer: Srbin Ivan Zidarević, novopečeni državljanin RH, prijavio je pučkoj pravobraniteljici pozdrav 'Za dom spremi' koji se čuo na otvaranju Spomen-parka u spomen na poginulog pripadnika legendarne 3. imotske bojne, 4. gardijske brigade Matu Vučka Čigru, 20.07.2024. Zidarević se čak i javno hvali svojom prijavom, i to napisanom na srpskom jeziku!! Sve 'službeno' na srpskom stoji na fb njegove udruge 'Europska civilna inicijativa Zagreb'. Da, inicijativa Zagreb na srpskom jeziku, nestvarno! Čovjek živi od prijavljivanja Hrvata i svoj 'posao' zove aktivizam, i on i svi mediji koji ga uzbuđeno prate. Dakle čovjek 'jučer' stigao u RH iz Srbije, propagira toleranciju, a Hrvatima ne može tolerirati ništa, znači samo mi moramo tolerirati njega, koji sprd

  • pajdhdiejga 09.08.2024.

    Neka ta osoba to nazove performansom. Kao sto masu jugo zastavama i vjesaju ih cak na bana Jelacica. Neka bude zakon isti za sve

Komentiraj...
Vidi sve komentare