To je to što me zanima!

Policija povukla prijave zbog HOS naljepnica, Bulj se opet oglasio: 'Ne smijete šutjeti!'

Muškarcu (62) je izrečena novčana kazna od 700 eura zbog naljepnica "HOS" i "Za dom spremni". Bulj je to proglasio ugrožavanjem slobode govora. Policija je objavila da se ipak ne radi o kršenju javnog reda i mira
Vidi originalni članak

"Nastavno na Facebook objavu gospodina Ante Đapića, obavještavamo da je objavljeni nalog autentičan. Izdali su ga policijski službenici Policijske postaje Slunj 23. kolovoza budući da su utvrdili da na javnom mjestu na osobnom vozilu ima istaknute tri naljepnice čime su smatrali da je 62-godišnjak počinio prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. S obzirom na naknadno utvrđeno i činjenicu da isticanje navedenih natpisa ne čini obilježje spomenutog prekršaja, sporni nalog je rješenjem stavljen izvan snage", objavila je na svojim službenim web-stranicama PU karlovačka.

Podsjetimo, muškarcu (62) izrečena je novčana kazna od 700 eura zbog tri naljepnice "HOS" i "Za dom spremni" na automobilu. Zbog kazne su se pobunili Anto Đapić i sinjski gradonačelnik Miro Bulj. 

NARUŠAVAO JAVNI RED I MIR Bulj objavio prekršajni nalog: Čovjek imao tri HOS naljepnice na autu, dobio 700 eura kazne

- Ova vladajuća većina ne prestaje s verbalnim deliktom, ugrožavanjem slobode govora i napadom na znakovlje postrojbe HOS-a koja je branila Hrvatsku - objavio je Bulj na Facebooku. 

Anto Đapić na istoj društvenoj mreži prozvao je ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

- Ukazujem ministru Božinoviću kako je ovaj postupak policajca jasno kršenje zakona i to nekoliko zakona, a posebno Zakona o pravima hrvatskih branitelja! Naime, postrojbe HOS-a su bile dio Hrvatske vojske, ugrađene su u Zakon o pravima hrvatskih branitelja, a to znači kako su i ratne oznake ove postrojbe legalne i legitimne i u javnom prostoru hrvatske države! Napominjem ministru Božinoviću kako u Republici Hrvatskoj djeluju i Udruge dragovoljaca HOS-a pri čemu naglašavam kako Savez Udruga dragovoljaca HOS-a ima registriran i grb udruge sa integralnom ratnom oznakom HOS-a - objavio je Đapić.

Karlovačka policija izvijestila je kako se ipak nastavlja kriminalističko istraživanje temeljem prethodno zaprimljene prijave građanina, "u smislu utvrđivanja jesu li postojala ili još postoje druga obilježja na vozilu kojima bi se ostvarivali elementi prekršaja".

Bulj se oko svega opet oglasio popodne u ponedjeljak.

- Policija ukinula sramotan i nezakonit prekršajni nalog s kaznom od 700 eura zbog naljepnica sa znakovljem HOS-a na automobilu hrvatskog građanina nakon reakcija na društvenim mrežama. Znakovlje HOS-a je legalno, a ovo je dokaz narode da ne smijete nikad šutjeti na nepravdu. Ustanite, govorite, prosvjedujete, borite se za svoje vrijednosti, prava i slobode! Ova vladajuća klika će vam, to smo se uvjerili, sve pokušati oteti i ukrasti! - napisao je.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • bolje sutra.. 26.08.2024.

    Druže Tito pod hitno uskrsni i opet otvori goli otok za naše"nezavisno" novinarstvo i Turudicevo krivosuđe.,ne smijemo više ni spomenut ustaše jer su nam oni donijeli ovo"blagostanje".Ova sprdacina od nekakve slučajne države je dno,dna!!!

  • iva_! 26.08.2024.

    Čuj ovog "ugrožavanje slobode govora". Odi u Austriju i Njemačku pa tamo pokušaj veličati ustaše pa ćeš vidjeti kako funkcionira pravna država.

  • Goranović 26.08.2024.

    Božinović niti ima muda niti poštuje Ustav i zakone RH! Hdz se boji naroda!

Komentiraj...
Vidi sve komentare