Nakon što su 24sata objavila vijest o trovanju zagrebačkih policajaca koji su zbog toga zatražili liječničku pomoć, oglasili su se i iz PU zagrebačke priopćenjem o cijelom slučaju.
Izvornu vijest objavljenu na našem portalu pročitajte OVDJE.
Priopćenje prenosimo u nastavku
Policijska uprava zagrebačka jučer je upoznata s informacijom o najmanje osam službenika koji su osjetili zdravstvene tegobe nakon konzumacije hrane pripremljene u jednom od restorana Policijske uprave zagrebačke. Troje policijskih službenika zatražilo je liječničku pomoć, a za sada ne raspolažemo informacijom je li netko od službenika hospitaliziran.
Informacije kojima za sada raspolažemo ukazuju da su svi službenici koji su potražili liječničku pomoć, konzumirali hranu pripremljenu u restoranu u Petrinjskoj 30 (na samoj lokaciji u restoranu i hranu dostavljenu u kantinu u Nehajskoj 7). Odmah po saznanju, do daljnjega je obustavljen rad restorana, pripremljeni su uzorci hrane za analizu, a o događaju je obaviještena sanitarna inspekcija i Zavod za javno zdravstvo. U tijeku je provođenje nadzora nad radom segmenta uslužnih poslova koji se odnosi na ugostiteljstvo, a sukladno utvrđenom provest će se potrebne mjere.
Hrana se priprema u tri restorana Policijske uprave zagrebačke na lokacijama: Petrinjska 30, Kruge 52, Heinzelova 98 te se dostavlja i u kantinu na lokaciji Nehajska 7. U kantinu, koja se nalazi na lokaciji u Nehajskoj 7, hrana se doprema iz kuhinje koja se nalazi na lokaciji Petrinjska 30 i to dostavnim vozilima, u za to predviđenim posudama.
Dnevno se u sva tri restorana pripremi oko 850 toplih obroka.
Namirnice Policijske uprave zagrebačke skladište se u suhom skladištu, u hladnjacima i škrinjama odvojene po alergenima i tipu namirnica, a sve u skladu s uvjetima čuvanja istaknutima na originalnim deklaracijama namirnica od strane proizvođača. Nabavu namirnica provodi Ministarstvo unutarnjih poslova.
Ističemo kako Policijska uprava zagrebačka nema zabilježenih sličnih situacija u proteklom razdoblju, a već smo poduzeli sve mjere radi utvrđivanja uzroka te nastavka pružanja usluge na siguran način.