To je to što me zanima!

Policija istražuje još jednog muškarca zbog dizanja drona za vrijeme požara na Murteru

Muškarca se tereti da je bez odobrenja nadležnog tijela i kršeći propise sigurnosti prometa, upravljao bespilotnom letjelicom-dronom unutar navedenog područja, pritom ugrožavajući zračni prostor
Vidi originalni članak

Policija u Vodicama provela je istragu nad muškarcem (33), koji je u petak popodne oko 17 sati na otoku Murteru, nedaleko kampa Kosirina, za vrijeme trajanja intervencije hitnih službi, odnosno za vrijeme leta zrakoplova-kanadera koji su sudjelovali u gašenju požara.

Muškarca se tereti da je bez odobrenja nadležnog tijela i kršeći propise sigurnosti prometa, upravljao bespilotnom letjelicom-dronom unutar navedenog područja, pritom ugrožavajući zračni prostor zbog čega su kanaderi nakratko obustavili djelovanje.

Nakon provedenog istraživanja 33-godišnjak je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Policija je za isti događaj provela kriminalističko istraživanje i nad 48-godišnjim državljaninom Slovenije kojeg također terete da je za vrijeme trajanja intervencije hitnih službi, odnosno za vrijeme leta zrakoplova-kanadera koji su sudjelovali u gašenju požara, bez odobrenja nadležnog tijela i kršeći propise sigurnosti prometa upravljao dronom unutar navedenog područja.

Zapovjednik vatrogasaca potvrdio je za 24sata da su morali nakratko prekinuti gašenje zbog drona i zamolio je ljude da ne ometaju vatrogasce na požarištu.

Morski.hr objavio je snimku s Murtera na kojoj se vidi muškarac koji diže dron usred istog požara. Snimku pogledajte OVDJE. Na njoj se vidi kako muškarac rukom dohvaća dron, dok se u pozadini čuju motori kanadera.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare