To je to što me zanima!

Policija građanima: 'U slučaju provale ne uništavajte tragove!'

Ako se provala i dogodi, savjetujemo da se građani po mjestu događaja kreću samo ako je to nužno kako ne bi uništili tragove i neka nazovu policiju na broj 192, poručuju iz policije
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija pozvala je u vrijeme godišnjih odmora građane da u slučaju provale pripaze na kretanje po svojim domovima kako ne bi uništili tragove provalnika, te da dobrosusjedskim odnosima smanje izglede provalnika i prevaranata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ako se provala i dogodi, savjetujemo da se građani po mjestu događaja kreću samo ako je to nužno kako ne bi uništili tragove i neka nazovu policiju na broj 192 - poručuju iz policije.

Mogućnost vraćanja ukradenih stvari, ističu, veća je ako ih se zna precizno opisati, pa se uvijek preporuča zapisivanje serijskih brojeva i fotografiranje vrjednijih tehničkih aparata i predmeta, kako bi ih se lakše identificiralo.

PROVALNIK U BOLNICI Zagrepčanin usred noći u stanu zatekao provalnika: Istukao ga je i zadržao do dolaska policije

Pod sloganom "Dobar susjed - siguran stan - Bezbrižan odmor" građane pozivaju da njeguju dobrosusjedske odnose i zajednički pridonose većoj sigurnosti u slučaju zapaženih neobičnih pojedinosti i sumnjivim ponašanja u okruženju gdje žive.

- Neupitno je da kod pažljivih susjeda provalnici i prevaranti imaju minimalne izglede - navode u zagrebačkoj policiji. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • yocko 31.07.2024.

    Opet bacaju patku građanima u lice a upravo su oni ti koji provaljuju u kuće i vikendice,ja sam zvao na 192 pa su me uvjeravali u unutarnjoj kontroli da nije istina da sam zvao dok je kreten pucao po ulici po građanima,kad sam im pokazao papir iz A1 gdje se jasno vidi koga sam taj mj.zvao i vidjeli su da sam ih zvao ali to rade jer štite načelnika u Križevcima jer on nije htio ništa poduzeti kad je ovaj pucao,toliko o našoj policiji sve lopovi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare