To je to što me zanima!

Policajka u Međimurju spasila muškarca. Omotao si je kabel oko vrata i stao na rub krova

Policijski službenici u svom radu susreću se s najtežim ljudskim sudbinama, međutim ovaj put svojim djelovanjem i postupcima uspjeli su spasiti ljudski život muškarcu
Vidi originalni članak

Hrabra policajka Ines Goričanec iz Službe kriminalističke policije spasila je u subotu život muškarcu koji je pokušao počiniti samoubojstvo skokom s krova benzinske postaje u Ludbreškoj ulici u Donjem Kraljevcu, izvijestila je u ponedjeljak međimurska policija. 

Policijski službenici iz postaje u Prelogu odmah nakon zaprimanja dojave uputili su se u Donji Kraljevec. Čim su stigli, utvrdili su kako je muškarac nasilno ušao u prostorije obližnjeg hotela te se nakon sukoba s djelatnicima, popeo na krov obližnje benzinske postaje.

Stajao je na samom rubu krova i prijetio skokom s visine od 5 metara, dok si je oko vrata omotao kabel koji je potom zavezao za obližnji stup. Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja pregovora da siđe s krova, u pomoć su pozvali 38-godišnju policijsku službenicu Ines Goričanec iz Službe kriminalističke policije koja od ranije poznaje muškarca.

Odvažna policajka ni sekunde nije dvojila te se odmah uputila na mjesto događaja. Uspjela je tijekom strpljive i ustrajne komunikacije nagovoriti svog poznanika da joj se pridruži na vatrogasnoj platformi, nakon čega su oboje spušteni na tlo.   
 
Odlukom načelnika Policijske uprave međimurske hrabroj policajki u petak, 4. listopada na svečanoj akademiji povodom Dana policije bit će dodijeljena Pohvalnica, pošto je nesebičnom, prisebnom i hrabrom reakcijom spasila život građaninu.

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta, u Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Idi na 24sata

Komentari 4

  • PRAVDA_9 30.09.2024.

    Kad te država d.o.o. ostavi na cjedilu i gaze sva tvoja građanska prava..onda ljudi zbog nepoznavanja svoje istinske ljudske prirode često razmišlja suicidalno.Glavu gore i ne padajte zbog nepravde!Život je samo jedan.

  • Borgard Verlag 30.09.2024.

    Prijeti samoubojstvom hohohoho hahaha takve treba samo ostaviti na miru neka se gute kako hoce

  • herr torro 30.09.2024.

    Ajmo joj spomenik dici🤔i ja sam jednom prilikom cupao covjeka polumrtvog iz auta pa sta?!hehe malo paznje molim🙉🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare