To je to što me zanima!

Policajci spašavali migrante kod Stare Gradiške: 'Došli smo do čamca koji je bio pun vode'

Iz policije su rekli kako su ovakvi nezakoniti prelasci granice jako rizični, posebno jer je Sava nabujala
Vidi originalni članak

Granični policajci iz Stare Gradiške ponovno su u srijedu spašavali migrante, objavila je policija. 

- Policijski službenici su tijekom nadzora državne granice sa službenim plovilom, kod Doline uočili drveni čamac s nekoliko osoba koji se kretao prema obali Republike Hrvatske iz smjera Bosne i Hercegovine. Dolaskom do čamca policijski službenici su uočili da se u čamcu nalazi veća količina vode, te da se nastavlja puniti vodom i tonuti - rekli su iz policije. 

PET LJUDI U BOLNICI Policija o nesreći na A3: Vozač kombijem probio rampu, sletio u kanal pa se onda dao u bijeg

Dodaju kako su policajci strance na siguran način smjestili na službeno policijsko plovilo, te ih prevezli do obale, a potom i u policijsku postaju gdje im je ponuđena liječnička pomoć, hrana te piće. 

- Utvrđeno je da se radi o stranim državljanima koji su nezakonito pokušali ući u Republiku Hrvatsku te se nastavlja daljnji rad sukladno odredbama Zakona o strancima i Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti - objavila je policija. 

BJEŽAO POLICIJI Krijumčar migranata uhićen kod Požege! Policija: 'Gruzijac je u kombiju prevozio 40-ak ljudi...'

- Policija je uvijek spremna pomoći, međutim napominjemo kako su ovakvi nezakoniti prelasci državne granice vrlo rizični, posebice jer je rijeka Sava nabujala i predstavlja stvarnu opasnost za život. Stoga ponovno apeliramo na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Republiku Hrvatsku da to ne čine jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje obitelji - zaključili su iz policije. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Stroga Babaroga 19.09.2024.

    Problem je u tome da i oni koji su nezakonito ušli ili pokušali ući u Hrvatsku (kao ovi u članku) svejedno imaju pravo podnijeti zahtjev za azil. Da zahtjev za azil smiju podnijeti samo oni koji dođu na granični prijelaz, makar i bez dokumenata, bilo bi manje problema. Na žalost se radi uglavnom o ekonomskim migrantima, koji žele živjeti na socijali u nekoj od država EU. I/ili mijenjati politički sistem… na tako dugačkoj granici s država koje nisu članice EU nam treba hitno žilet žica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare