To je to što me zanima!

Policajac priznao da je ukrao pištolj i pušku: Htio sam pomoći svojim siromašnim roditeljima

Policajca (19) kolege sumniče da je ukrao službeni pištolj, koji je prodao, i automatsku pušku iz službenih prostorija na Oranicama. Iz trgovine u Leprovici opljačkao je oko 470 eura
Vidi originalni članak

Kriv sam, učinio sam to i strašno se kajem. Trebao mi je novac kako bi pomogao roditeljima koji su u teškoj financijskoj situaciji, pravdao se, kako neslužbeno doznajemo, A. P., policajac PU zagrebačke, kojega su kolege uhitile i kazneno prijavile zbog više kaznenih djela.

Kako je objavila zagrebačka policija, nakon mjesec i pol kriminalističkog istraživanja, otkrili su tko je ukrao službeni pištolj iz službenih prostorija Jedinice specijalne i interventne policije na Oranicama. Detaljna istraga odvela ih je do - kolege, a usput su riješili i još četiri kaznena djela - dvije teške krađe, razbojništvo i nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja.

Policajca sumnjiče da je 16. srpnja iz zgrade policije otuđio službeni pištolj drugog policajca i prodao ga. Policija je pronašla oružje i  trenutno istražuju okolnosti njegove kupoprodaje. Sumnjaju i da je 29. kolovoza, u istoj zgradi, također iz službene prostorije koju koristi više policijskih službenika, ukrao automatsku pušku, priopćili su iz PU zagrebačke.

UDALJILI GA IZ SLUŽBE Policajac ukrao pištolj kolege u Zagrebu i prodao ga, a onda su otkrili i cijeli niz kaznenih djela

Daljnjim istraživanjem otkrili su da je osumnjičeni deset dana ranije, u večernjim satima, opljačkao trgovinu u Leprovici uz prijetnju pištoljem i pobjegao s nekoliko stotina eura. 

Tijekom izvida, temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici, pretražili su njegov dom, druge prostorije i automobil koji koristi osumnjičeni. Pronašli su i oduzeli dvije puške, od kojih je jedna ukradena 29. kolovoza, a zaplijenili su i razno streljivo.

- S obzirom na to da se radi o policijskom službeniku, rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke, osumnjičeni je udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti, te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu - navode iz zagrebačke policije.

DOBIO 13 GODINA ZATVORA Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu priopćili su da su 31. kolovoza 2024., u službi dežurstva, ispitali policajca (19), koji je mlađi punoljetnik nakon čega su protiv njega otvorili istragu.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 19. kolovoza 2024., s unaprijed stvorenom namjerom da se okoristi oduzimanjem tuđeg novca, maskiran ušao u jednu trgovinu na području Zagrebačke županije i pištoljem zaprijetio djelatnici tražeći od nje novac iz blagajne. Djelatnica je u strahu za svoj život izvadila iz blagajne novac (oko 470,00 eura) koji je okrivljenik uzeo i zadržao za sebe - objavilo je ŽDO zagreb.

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnijeli su prijedlog da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela što je istražni sudac i prihvatio te ga poslao u Remetinec na mjesec dana.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Splitski cvit 03.09.2024.

    Kada će jedan drugi i poznatiji A. P. priznati svoja nedjela.

  • max2017 03.09.2024.

    kriminalac kao i gospođa koja je mimo zebre prešla cestu,,,,,

  • stvarni 03.09.2024.

    Niti jedan drugi posao ne mogu raditi osim toga.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare