To je to što me zanima!

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Građanima su stigla upozorenja na mobitele...

Prognostičari su za danas najavili postupno naoblačenje, prvo u Istri. U noći na ponedjeljak zahvatit će ostatak Hrvatske, a očekuje se obilna kiša, lokalno i olujno nevrijeme.
Vidi originalni članak

Toplo i vruće vrijeme, po svemu sudeći, u idućim bi danima trebalo biti iza nas. Stiže nam promjena vremena, a kiša će već danas zahvatiti veliki dio Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na stranici Rain Alarm može se vidjeti veliki oblak i jako nevrijeme koje prema Hrvatskoj stiže već danas. Prognostičari su za danas najavili postupno naoblačenje, prvo u Istri. U noći na ponedjeljak zahvatit će ostatak Hrvatske, a očekuje se obilna kiša, lokalno i olujno nevrijeme.

Građani su otkrili kako su im na mobitele stigle obavijesti o jakom grmljavinskom nevrijemenu koje stiže u nedjelju navečer.

Što nas očekuje sutra?

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno uz kišu, pljuskove i grmljavinu čeka nas i u ponedjeljak. Mjestimice će biti obilnije oborine, a lokalno i olujnog nevremena, osobito na Jadranu i predjelima uz njega. Na kopnu slab i umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar, popodne će okretati na sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar, u drugom dijelu dana u okretanju na sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu navečer buru. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu između 20 i 25 °C. Najviša dnevna temperatura većinom od 23 do 28 °C.

Za jug zemlje upaljen je žuti meteoalarm zbog opasnosti od oluje. Posebno će opasna situacija biti na riječkom području.

DHMZ upozorava da će tijekom cijelog dana biti lokalno grmljavinsko nevrijeme te izraženiji pljuskovi. Vjerojatnost grmljavine veća je od 80%.

Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • NeobuzdaniGoji 09.09.2024.

    Ja sam taj rain alarm nakon mjesec dana deinstalirao, išao mi je na živce

  • Hvala bogu jer sam ateist 09.09.2024.

    Jel to ista ona "civilna zastita" koja je tjerala ljude s plaže i šetališta razglasom, omotavala vanjska dječja igrališta trakom i celofanom da se djeca ne bi igrala?  Fuj na njih! Čak su mi i dobar dio vatrogasaca ogadili tada, kad su glumili mini Staljine šečuči od dučana do dučana gledajući tko nosi krpu na faci, a tko ne. Širitelji laži, panike i straha, sad plaše običnom promjenom vremena na kraju ljeta. Pitam se dali su svi građani uznemireni SMS porukom o dolasku kiše službi koja ih je uznemirila dali dozvolu za korištenje osobnih podataka. i ako nisu tko je odgovoran.

  • Pepe71 08.09.2024.

    Vrijeme je da zaposlite barem 2 profi novinara...ne 100,  barem 2!

Komentiraj...
Vidi sve komentare