To je to što me zanima!

Stiglo nevrijeme sa sjevera, u Sloveniji padala ogromna tuča

Moguće je nestabilno vrijeme zbog granice između dvije zračne mase, što može dovesti do nevremena, tuče i neobičnih oblačnih formacija, upozorio je Istramet
Vidi originalni članak

U Dalmaciji pretežno sunčano. Drugdje povremeno umjerena naoblaka, a u drugom dijelu dana i jači razvoj oblaka uz mjestimičnu kišu ponajprije u Gorskoj i središnjoj Hrvatskoj. Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi, grmljavina, ali i tuča. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura između 12 i 17, na obali i otocima od 18 do 23 °C. Najviša dnevna između 26 i 31 °C, prognoziraju iz DHMZ za sutra.

Moguće je nestabilno vrijeme zbog granice između dvije zračne mase, što može dovesti do nevremena, tuče i neobičnih oblačnih formacija. U dijelovima Slovenije padala je jaka tuča, oborinske vode ulazile su u kuće, a bilo je i prometnih problema. Izdano je narančasto upozorenje.

Tuča je prvo pogodila austrijsku Korušku, a zatim sjeveroistok Slovenije.

Istramet javlja da su u Sloveniji opasna tučonosna nevremena od kojih je jedno još uvijek jako aktivno.

Facebook stranica Neverin objavila je da se jake grmljavinske ćelije na granici Slovenije i Austrije približavaju sjevernoj Hrvatskoj.

 

- Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom - savjetuju iz DHMZ-a.

Stranica s radarsskim slikama Rain Alarm upozorava na snažno grmljavinsko nevrijeme koje preko Austrije i Slovenije dolazi na sjever Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • u. ime. pravde. 08.06.2024.

    Doista mislite da je to priroda? E zaj.... Vas društvo 🤘

  • špricer 08.06.2024.

    Svi su se ponadali razgovoru sa novim šefom meteorologa,ali klinac,dok je on čul kolko je Picekova dobivala od osiguravajucih društava da stavlja pod tepih obranu od tuče,i on je ubrzo odj...l svaki razgovor sa raketašima.Pa onda uzdravlje dok bu taj kolumbus nekome vdrapil direkt na glavu,pa se jemput zbudi. PS....hercegovci,dalmatinci,slavonci,ako ko ne razme zagorski,javite se za prijevod...Živeli

  • tiho055 08.06.2024.

    Naucnici prckaju po nebu

Komentiraj...
Vidi sve komentare