To je to što me zanima!

Pogledajte cijeli popis: Ovo su najbolji nastavnici i učitelji u Hrvatskoj, nagradili njih 513

Nagrađene djelatnike na početku je pozdravio ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs te u govoru istaknuo izazove suvremenog obrazovanja, ali i zahvalio djelatnicima na predanome radu
Vidi originalni članak

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 513 najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika u školskoj godini 2023./2024., koji su svojim predanim radom, trudom i izvrsnošću ostvarili poseban doprinos u obrazovanju. Nagrađene djelatnike na početku je pozdravio ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs te u govoru istaknuo izazove suvremenog obrazovanja, ali i zahvalio djelatnicima na predanome radu.

- Iznad svega ovo priznanje je priznanje za jedan entuzijastičan i samoprijegorni rad učitelja. Ovo je u stvari nagrada za sve ono što javnost ne vidi da učitelji rade. Mi smo u spona sa zajednicom nismo samo za rad u razredu. Tolike godine sudjelujem u nastavi i svaki dan se preispitujem jesam li mogla bolje, jesam li mogla više i je li ovo dobro. Ovo je potvrda da smo na dobrom putu i da odgajamo generacije koje će moći promišljati i ostvariti se - kaže nam Jadranka Dunatov iz Osnovne škole Šime Budinića Zadar.

Dodaje kako primjećuje pozitivne promjene u obrazovanju te da se razmišlja o interesu i dobrobiti učenika što smatra da je najvažnije uz promišljanje potreba i izazova koje nosi svaka generacija.

- Svaka generacija je posebna na svoj način. Ne bih rekla da su ove generacije teže ili zahtjevnije nego one prije jednostavno im se treba pristupiti na drugačiji način. Mijenjaju se metode I ono što se učilo i kako se podučavalo prije 10 ili 20 godina se danas više ne može primijeniti. Dolaze nam generacije koje imaju smanjenu, ali nisu zato manje inteligentni ili manje sposobni. Promjena u obrazovanju ima, ali ne u onom intenzitetu kojem su potrebne. Danas u 21 stoljeću još čekamo jednu sveobuhvatnu promjenu koja će se dogoditi - govori Mirna Kovačić iz Osnovne škole Đuro Ester u Koprivnici. Ističe kako je zahvalna što predaje predmete koje voli i da može prenijeti svoj entuzijazam na učenike.

Posebno je naglasila važnost dodatnih programa i projekata, a osim što predaje koordinira Erazmus projekte koji za učenike imaju posebne benefite te su naišli na veliki odaziv. - Mislim da je jako bitno da škola učenicima omogući da sudjeluju u raznim projektima koji podupiru njihove interese i proširuju ih. Učenicima to daje izbor da probaju nešto novo, a mi kao učitelji zapravo djelujemo na taj odgojni dio - slaže se Brankica Bošnjak iz Osnovne škole fra Kaje Adžića. U sklopu van nastavnih aktivnosti njihova škola organizira i učeničku zadrugu.

- Zadruga je oblik izvan nastavne aktivnosti gdje se djeca uče poduzetništvu i poduzetničkim idejama. Mi njima služimo kao potpora i da danas sutra nauče ne samo kako voditi posao nego i kako urediti vlastite živote. Kroz Zadrugu ih možemo usmjeriti u inovativnost koja je danas jako bitna - ističe Sanja Grbeš iz Osnovne škole fra Kaje Adžića, koja je i koordinatorica Zadruge.

Nagradeni Odgojno Obrazovni Radnici 2024 by Ivan Hruškovec on Scribd

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 3 GRESKE IZ YUGE YAJDUK YDZ YHLJEBI 07.10.2024.

    a de je YNDEJ YLENKOVIC NASTAVNIK 8 GODINa zaredom jer sisa beee hrvatke

  • global 07.10.2024.

    Dijelite našu lovu koju zaslužili niste?

  • Plush 07.10.2024.

    Ne vidim nigdje profesora Banožića na fotografiji😅😅

Komentiraj...
Vidi sve komentare