To je to što me zanima!

Poduzetniku postavili bombe u Porsche, otkrili ih na servisu: Za planiranje ubojstva uhitili Rosu

Nakon sastavljanja eksplozivne naprave posložene od mobitela, elektro-detonatorske kapisle i eksploziva, osumnjičenici su u travnju postavili auto-bombu u prednji dio porschea, a pored nje su postavili i GPS uređaj...
Vidi originalni članak

Nakon pola godine kriminalističkoga istraživanja, zagrebački kriminalisti su u četvrtak, pojačani interventnom policijom, uhitili više osoba zbog sumnje da su u travnju i svibnju pripremali atentat eksplozivnom napravom na poduzetnika (43).

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji List, policija je zbog sumnji da je organizirao ubojstvo uhitila Antu Rosu (51), čitateljima crnih kronika poznatoga svojevremeno kao optuženika za organizaciju tzv. krvave pljačke Fine 2005. kada su maskirani napadači kalašnjikovom ubili dvojicu zaštitara, no nakon ponovljenoga suđenja pravomoćno je oslobođen svih optužbi. 

POGLEDAJTE VIDEO: Luda sreća poduzetnika

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Policija je precizirala da su osumnjičenici tijekom ožujka, zajedno s još najmanje jednim za sada nepoznatim supočiniteljem, u namjeri da ubiju 43-godišnjaka započeli s pribavljanjem dijelova eksplozivne naprave koja se aktivira na daljinu. Nakon sastavljanja eksplozivne naprave posložene od mobitela, elektro-detonatorske kapisle i eksploziva, osumnjičenici su u travnju postavili auto-bombu u prednji dio porschea, a pored nje su postavili i GPS uređaj kako bi pratili kretanje automobila.

TKO JE NARUČITELJ? Ovo je bomba iz Porschea: ‘To je stavljeno kao upozorenje!’

U policiji kažu da su osumnjičenici, prateći kretanje automobila, pokušavali aktivirati auto-bombu, ali zbog propusta u sastavljanju eksplozivne naprave nije došlo do njezine aktivacije.

Kako nisu uspjeli u prvotnoj namjeri, osumnjičenici su mjesec dana kasnije sastavili novu auto-bombu na daljinsko upravljanje koju su postavili u isti prostor kao i prvu napravu, ali se ona iz nepoznatog razloga niti taj put nije aktivirala.

Podsjetimo, poduzetnik (43) iz Zagreba u svibnju ove godine dovezao je Porsche njemačkih registracija na servis i požalio se da mu nešto struže kod kotača. Radnici su pretrnuli od straha kad su vidjeli kod hladnjaka motora mobitel spojen na eksploziv. 

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju u koordinaciji sa Županijskom državnim odvjetništvom u Zagrebu, policija je uhitila i kazneno prijavila 51-godišnjaka, dok se za prijavljenim 42-godišnjakom još uvijek traga.

 

Idi na 24sata

Komentari 159

  • 12.12.2020.

    odkud dolaze ovi specijalisti

  • saborski pacov 12.12.2020.

    Glava ko bundeva !

  • riža_i_piletina 11.12.2020.

    2014/2015 sam lezo s njim u istrazi na 2.odjel goslodin je covjek bio gotivio cijeli odjel

Komentiraj...
Vidi sve komentare