To je to što me zanima!

Podignuta je optužnica za ubojstvo djeda Luke Modrića

Badža je bio zapovjednik specijalnog voda Stanice javne bezbednosti Obrovac. Zajedno s nepoznatim pripadnicima svoje jedinice presreo je 61-godišnjeg Luku Modrića ...
Vidi originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu za ratni zločin protiv Željka Badže (63). Tog bivšeg milicajca, koji je bio raspoređen u Dubrovniku, terete za niz ubojstava civila na okupiranom području koncem 1991., među ostalim i Luku Modrića, djeda nogometnog reprezentativca Luke Modrića. On je smaknut 18. prosinca u mjestu Zaton Obrovački, nedaleko od stare ceste koja vodi prema zaseoku Meki Doci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, Badža je bio zapovjednik specijalnog voda Stanice javne bezbednosti Obrovac. Zajedno s nepoznatim pripadnicima svoje jedinice presreo je 61-godišnjeg Luku Modrića koji je bio na ispaši koza u blizini svoje stare obiteljske kuće. Bez ikakvog razloga zapucali su prema njemu i usmrtili ga. Potom su se odvezli do zaseoka Meki Doci i otvorili vatru na civile koje su zatekli na putu. Pobili su šestero ljudi u poodmakloj dobi. 

Postupak protiv Badže iniciran je kaznenom prijavom PU zadarske iz srpnja 2020. godine. Traženo je ispitivanje u Australiji, u koju je preselio prije 10 godina. Australska policija tek je potvrdila da se Badža od 2014. nalazi na njihovom teritoriju, no zbog zakona o privatnosti Hrvatskoj nisu željeli dostaviti adresu. U međuvremenu se njegov sin javio australskoj policiji te im rekao kako se otac nalazi u Hrvatskoj te da o svemu razgovara sa svojim odvjetnikom. Međutim, o svom boravku u RH nije obavijestio Dorh.

- Činjenica je da okrivljenik Željko Badža nije obavijestio Županijsko državno odvjetništvo u Splitu o svom boravku na teritoriju Republike Hrvatske i dosljedno tome nije provedena dokazna radnja prvog ispitivanja okrivljenika na okolnosti kaznenog djela koje mu se stavlja na teret - napisali su u optužnici.

 Krajem prošle godine određen mu je istražni zatvor te je i dalje nedostupan pravosudnim tijelima RH. 

Idi na 24sata

Komentari 68

  • 03.01.2024.

    Jesu li svjedoci živi ili ?

  • m.a.x. 03.01.2024.

    druga i treca generacija židova lovi i dan danas naciste i neonaciste sirom svijeta a drzava hrvatska po tom pitanju ne cini nista cak je na strani agresorskih zlocinaca isplacuju im mirovine salju policiju da im kuce i obitelj stite, ko stiti mene i moju obitelj, ja sam izbjegao iz vukovara 91 a dan danas krvnici mirno setaju mojim rodnim gradom, da je hrvatska prava drzava sve bi drugacije bilo !

  • debelahladovina1 03.01.2024.

    To se zove srpsko junastvo, nalij se sljivovice i rafalaj po neduznim i bespomocnim starcima, zenama, djeci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare